Video: DX12 mahdollistaa integroidun näytönohjaimen ja erilliskortin yhteistyön

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Video: DX12 mahdollistaa integroidun näytönohjaimen ja erilliskortin yhteistyön
Microsoft esitteli BUILD-tapahtuman myötä DirectX 12 -rajapinnan mahdollisuuksia hyödyntää jatkossa suorittimesta löytyvää integroitua näytönohjainta yhteistyössä Nvidian tai AMD:n erillisnäytönohjaimen kanssa.

Unreal Engine 4 -pelimoottorilla tehdyssä demossa Microsoft esitteli miten pelisuorituskykyä saatiin parannettua siirtämällä osa jälkikäsittelyefekteistä integroidun näytönohjaimen laskettavaksi, samalla kun erillisnäytönohjain hoiti muun grafiikan laskemisen.

AMD tarjoaa jo nykyisellään mahdollisuutta hyödyntää ns. Hybrid CrossFireä tiettyjen APU-suorittimien ja näytönohjainten kombolla, mutta se käyttää edelleen vanhaa AFR-tekniikkaa, joka jakaa rasituksen tasaisesti näytönohjainten välille. DX12 ja Mantle mahdollistavat pelien ohjelmoinnin niin, että osa grafiikkaefekteistä voidaan siirtää toiselle näytönohjaimelle, tässä tapauksessa suorittimen integroidulle piirille.


Vaikka epäsymmetrinen multiGPU-kokoonpano on mahdollista toteuttaa suhteellisen helposti DX12:n avulla Microsoftin esittämän demon muodossa, eri asia on kuitenkin sen saaminen varsinaisiin peleihin. Kaikkia efektejä ei voida jakaa eri näytönohjaimille, vaan jaettavaksi jää lähinnä jälkikäsittelyefektit, jotka eivät ole riippuvaisia toisella piirillä laskettavasta grafiikasta. Lisäksi tuki eri integroitujen piirien ja erillisnäytönohjainten välillä voi olla hankala toteuttaa käytännössä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

_turtle
_turtle
+100fps ples? :P. Ei miljardilla framella tee mitään kun näyttö pystyy näyttämään vaan max 144.

i7-4790k @ 4,0Ghz | Asus z97-C | 8Gb DDR3 RAM | MSI GTX760 | SSD + HDD

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 5396 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 3 WLAN ja lähiverkot
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä