AfterDawn logo

Valven ja Bethesdan maksulliset Skyrim-modit lytättiin ja peruttiin

Panu Roivas Panu Roivas

Valven ja Bethesdan viime viikolla julkistama maksullisten Skyrim-modien Steam Workshop ei osoittautunut pitkäikäiseksi, sillä jo parin päivän sisään Bethesda on päättänyt perua koko idean universaalin negatiivisen palautteen myötä. Valve ei kuitenkaan aio lopettaa itse maksullisten modien Workshopin ideaa.

Skyrimin julkaisija Bethesda julkaisi asiasta blogipostauksen, jossa puolusteltiin maksullisten modien ideaa, ja Bethesdan pyytämää 45% osuutta niiden tuotoista. Postauksessa vakuuteltiin myös, ettei Bethesdalla ollut aikomusta rajoittaa modaamista jatkossa.

Hommaa ei kuitenkaan oltu ajateltu ihan loppuun asti, ja blogipostaus päivitettiin myöhemmin ilmoittamalla, että Bethesdan ja Valven keskustelun tuloksena Skyrimin maksullisten modien tie on tullut päähän. Lisäksi myös Valve on postannut oman kommenttinsa Steam Workshopin yhteisösivulle. Valven mukaan Skyrimin kypsä modiyhteisö ei välttämättä ollut paras paikka aloittaa, ja näin ollen Bethesda ja Valve päättävät ottaa palauteryöpystä jatkossa opikseen. Modeista jo maksamaan ehtineet tulevat saamaan myös rahansa takaisin.


Vaikka Skyrim Workshop tulee jatkossa pysymään maksuttomana, ei Valve ole kuitenkaan aikeissa hylätä maksullisten modien ideaa kokonaan, vaan sitä tullaan iteroimaan jatkossa muiden pelien kanssa, toivon mukaan järkevämmällä lähestymistavalla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT