Asuksen 144 Hz IPS-näyttö FreeSyncillä tulossa toukokuussa

Kirjoittaja Panu Roivas,

Asuksen 144 Hz IPS-näyttö FreeSyncillä tulossa toukokuussa
Pelaajille suunnattuja 144 Hz virkistystaajuuden IPS-näyttöjä on pitkän odotuksen jälkeen tulossa muun muassa Acerin G-Syn -mallin muodossa, sekä nyt myös Asukselta FreeSync-tuella varustettuna.

Asus MG279Q nähtiin ensimmäisen kerran jo CES-messujen aikoihin tammikuussa, mutta silloin näytön tarkkoja speksejä ei oltu vielä viimeistelty. Nyt Asus on vihdoin julkistanut näytön olevan 27" 144 Hz IPS-paneeli 2560x1440-resoluutiolla, ja se on myös sertifikoitui AMD:n toimesta FreeSync-tuetuksi. Tiedossa ei kuitenkaan ole FreeSyncin dynaamisen virkistystaajuuden toiminta-aluetta, mutta esimerkiksi BenQ:n nykyinen 1440p-resoluution FreeSync-malli toimii 40-144 Hz välimaastossa. FreeSync toimii toistaiseksi vain uudemmilla AMD:n Radeon-näytönohjaimilla.
Viimeisimpien päivitysten mukaan näytön koko nimi on nyt Asus MG279Q ROG Dominator. Näyttö käyttää samankaltaista jalustaa kuin Asuksen nykyinen ROG Swift G-Sync-malli, joka käyttää TN-paneelia. Asuksen mukaan sillä ei ole suunnitelmissa julkaista Swiftistä uutta versiota IPS-paneelilla. MG279Q lupaa pitkälti samankaltaiset speksit Acerin vastaavan 144 Hz IPS-näytön kanssa, ja vasteajaksi on annettu 4 ms. FreeSync-näyttönä sen etuna on laajempi liitinvalikoima (1x DisplayPort, 1x Mini-DP, 2x HDMI), tosin näistä vain DisplayPort tukee FreeSynciä.

Näytön hinta tulee olemaan hieman halvempi, ja se on jo ennakkotilattavissa myös Suomessa 649€ hintaan. Acerin vastaavalla G-Sync-mallilla hintaa on Saksassa 749€ ja Suomessa 849€. Asus MG279Q ROG Dominatorin on tarkoitus tulla saatavilla Asuksen mukaan toukokuussa, mutta aikataulu saattaa ilmeisesti vaihdella alueittain.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Uusi halppis läppäri 3 Uutta kannettavaa ostamassa
FPS hukassa! 5 Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä
pls formaatti 11 Yleistä keskustelua digitaalisesta musiikista
Biisiketju 4614 Vapaata keskustelua
Peli pätkii 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Lisää muistia Acer läppäriin 10 Kannettavat tietokoneet
Päivitys jumiutuu 13 Windows -ongelmat
VHS kasettien digitointi 18 Digivideo-ongelmat ja -keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1095 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2161 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä