Asuksen 144 Hz IPS-näyttö FreeSyncillä tulossa toukokuussa

Kirjoittaja Panu Roivas,

Asuksen 144 Hz IPS-näyttö FreeSyncillä tulossa toukokuussa
Pelaajille suunnattuja 144 Hz virkistystaajuuden IPS-näyttöjä on pitkän odotuksen jälkeen tulossa muun muassa Acerin G-Syn -mallin muodossa, sekä nyt myös Asukselta FreeSync-tuella varustettuna.

Asus MG279Q nähtiin ensimmäisen kerran jo CES-messujen aikoihin tammikuussa, mutta silloin näytön tarkkoja speksejä ei oltu vielä viimeistelty. Nyt Asus on vihdoin julkistanut näytön olevan 27" 144 Hz IPS-paneeli 2560x1440-resoluutiolla, ja se on myös sertifikoitui AMD:n toimesta FreeSync-tuetuksi. Tiedossa ei kuitenkaan ole FreeSyncin dynaamisen virkistystaajuuden toiminta-aluetta, mutta esimerkiksi BenQ:n nykyinen 1440p-resoluution FreeSync-malli toimii 40-144 Hz välimaastossa. FreeSync toimii toistaiseksi vain uudemmilla AMD:n Radeon-näytönohjaimilla.
Viimeisimpien päivitysten mukaan näytön koko nimi on nyt Asus MG279Q ROG Dominator. Näyttö käyttää samankaltaista jalustaa kuin Asuksen nykyinen ROG Swift G-Sync-malli, joka käyttää TN-paneelia. Asuksen mukaan sillä ei ole suunnitelmissa julkaista Swiftistä uutta versiota IPS-paneelilla. MG279Q lupaa pitkälti samankaltaiset speksit Acerin vastaavan 144 Hz IPS-näytön kanssa, ja vasteajaksi on annettu 4 ms. FreeSync-näyttönä sen etuna on laajempi liitinvalikoima (1x DisplayPort, 1x Mini-DP, 2x HDMI), tosin näistä vain DisplayPort tukee FreeSynciä.

Näytön hinta tulee olemaan hieman halvempi, ja se on jo ennakkotilattavissa myös Suomessa 649€ hintaan. Acerin vastaavalla G-Sync-mallilla hintaa on Saksassa 749€ ja Suomessa 849€. Asus MG279Q ROG Dominatorin on tarkoitus tulla saatavilla Asuksen mukaan toukokuussa, mutta aikataulu saattaa ilmeisesti vaihdella alueittain.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Biisiketju 5398 Vapaata keskustelua
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä