AfterDawn logo

Alkuvuosi oli laskua PC-bisneksessä

AfterDawn AfterDawn

Tutkimusyhtiöt Gartner sekä IDC julkaisivat eilen raportit PC-myynnistä vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Molemmista lähteistä kävi selväksi, että PC-myynti laski selvästi.

Viime vuoden ensimmäisestä neljänneksestä laskua on 5,2% - 6,7% (järjestyksessä Gartner-IDC), joka määränä tarkoittaa raportista riippuen noin viittä miljoonaa laitetta. Vuoden takaiseen nähden voittajia olivat HP ja Lenovo, eniten hävisivät Acer sekä Dell.

Osasyynä heikkoon PC-myyntiin voi olla Windows 10:n odotettu julkaisu, joka tapahtu myöhemmin tänä vuonna. PC-myynnistä volyymia on joka tapauksessa siirtynyt desktop-laitteista tablet- ja hybridilaitteisiin.

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä myytiin maailmanlaajuisesti Gartnerin mukaan n. 71,8 miljoonaa ja IDC:n mukaan n. 68,5 miljoonaa PC-laitetta. Suurimpana laitevalmistajana säilyi Lenovo.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT