Inteliltä uusia supernopeita kuluttajaluokan SSD-asemia

Kirjoittaja Panu Roivas,

Inteliltä uusia supernopeita kuluttajaluokan SSD-asemia
Intel julkaisi jo viime vuoden puolella ensimmäiset uutta NVMe-protokollaa käyttävät yrityspuolen PCIe SSD-asemat P3700-sarjan myötä, mutta nyt yritys on tuomassa markkinoille ensimmäiset kuluttajaluokan NVMe-asemat, jotka lupaavat suuria nopeuksia ilman yritysluokan hintalappua.

Intel SSD 750 -sarjan PCIe-väylää hyödyntävät SSD-asemat siirtyvät käyttämään nykyisen AHCI:n sijasta uutta SSD-asemia varten kehitettyä NVMe-protokollaa (Non-Volatile Memory express), joka käytännössä hoitaa tiedonsiirron PCIe-väylän ja SSD-aseman välillä standardinmukaisesti. Tuloksena on huomattavasti paremmat siirtonopeudet, ja sitä varten käyttöön tarvitaankin SATA-väylää nopeampi PCIe. Näin ollen Intelin uudet SSD 750 -sarjan asemat tulevat tarjolle joko PCIe 4x -kortteina tai 2,5" asema erillisellä PCIe M.2 -adapterilla.


Kuva: PC Perspective750-sarjan asemia tulee tarjolle 400 Gt ja 1,2 Tt kokoisina. Näistä pienemmälle luvataan 2200/900 Mt/s luku/kirjoitusnopeudet, ja suuremmalle 2400/1200 Mt/s. Vertailukohdaksi esimerkiksi SATA 6Gbps -liitännän kautta toimivat SSD-asemat eivät yleensä yletä yli 550 Mt/s lukunopeuksiin. Uudet asemat vievät kuitenkin hieman enemmän tehoa maksimirasituksessa, ja Intelin TDP-arvot asemille on 12 W (400 Gt) ja 22W (1,2 Tt malli).

Suositushintaa pienemmällä 400 gigatavun mallilla on 389$, ja kolme kertaa suuremmasta 1,2 teratavun mallista saa maksaa 1029$. Suomessa 400 Gt ennakkohinnat pyörivät tällä hetkellä yli 450 eurossa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
uusi kone valmis "pikkuputiikki" mielipiteitä 1 Uutta tietokonetta ostamassa
Biisiketju 4470 Vapaata keskustelua
Huawei 4g ja sen perään ubiquitin reitittimiä ja yhteiset toimimaan 3 WLAN ja lähiverkot
Elokuvia 22 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2129 Vapaata keskustelua
Imuroin koneen sisuskalut & kävi näin (Reboot and select proper boot device...) 6 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Videoketju 347 Vapaata keskustelua
Windows 10 - Keskustelu 1158 Windows -ongelmat
Näytönohjain "hukassa" 7 Ajuri- ja softaongelmat
Hp kannettava Win 10 Videoeditori ei toimi 10 Kannettavat tietokoneet
Näytä lisää viestejä