AMD taas ostohuhujen kohteena

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (4)

AMD taas ostohuhujen kohteena
AMD:n talousvaikeudet ovat olleet tapetilla jo vuosikausia sen taistellessa Daavidin lailla itseään huomattavasti suurempaa Inteliä vastaan, ja aika ajoin yritystä on oltu myymässä moneen eri suuntaan. Tällä kertaa vuorossa on Samsung.

Korealaisen bisnessivuston käynnistämän huhun mukaan Samsung on harkitsemassa tarjouksen tekemistä AMD:stä. Syitä ostoaikeisiin voi teoriassa olla monia, mutta olennaisinta lienee se, että AMD on tällä hetkellä yksi harvoista yrityksistä, joista löytyy kykyä suunnitella järjestelmäpiirien suorittimia sekä näytönohjaimia. Samsung suunnittelee tällä hetkellä jo omia Exynos-piirejään, mutta AMD:n ostaminen olisi luonnollinen jatke Samsungin piirikehitykselle.

Jos Samsung päätyisi todella AMD:n omistajaksi, saattaisi kyseessä olla myös tarinan päätös nykyisille PC-puolen suoritin ja näytönohjainmyynnille. Teoriassa Samsung saattaisi tarvittaessa pilkkoa AMD:n osiin ja hyödyntää siitä vain tarvitsemansa palaset ja piiri-IP:t. Vaihtoehtoisesti jos Samsung näkee AMD:n nykyisen bisneksen järkevänä, se pystyisi todennäköisesti pistämään tarvittaessa Inteliin verrattavissa olevan summan rahaa piirien kehitykseen. Ongelmana AMD:n ostossa on kuitenkin aina ollut x86-lisenssi, joka pitäisi ilmeisesti neuvotella uudestaan Intelin kanssa jos AMD:n omistaja vaihtuu. Toistaiseksi ostohuhut ovat kuitenkin kerta toisensa jälkeen jääneet toteutumatta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

Skalevi
Skalevi
Harmi jos Samsung laittaa AMD lopettamaan näyttisten tekemisen. Itse pidän kovasti AMD näyttiksistä. En ymmärrä ihmisiä jotka sanovat että AMD tuotteet ovat hitaita, ja helposti liekeissä. itellä ei R9 290x ole menny koskaan yli 68 asteen, ja on tässä tehoa enemmän kuin 780 ti.
keijo123
keijo123
Originally posted by Skalevi:
Harmi jos Samsung laittaa AMD lopettamaan näyttisten tekemisen. Itse pidän kovasti AMD näyttiksistä. En ymmärrä ihmisiä jotka sanovat että AMD tuotteet ovat hitaita, ja helposti liekeissä. itellä ei R9 290x ole menny koskaan yli 68 asteen, ja on tässä tehoa enemmän kuin 780 ti.
No eikä ole :D Katsoppa vaikka vähän noita testejä..

http://techgage.com/article/amd-radeon-...80-ti-review/3/

http://muropaketti.com/artikkelit/nayto...ti-vs-r9-290x,3
Skalevi
Skalevi
Unohdin sanoa, että itselläni kellotettu versio, mutta ei sillä nyt niin väliä ole aika samoissahan nuo menee.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Hmm... siis kyseisellä käyttäjällä ei ole ollut ongelmia, joten jos jossain testissä palokunta tulee paikalle, niin se on asia erikseen. Pahinta olisi, jotta kilpailu tyrehtyisi. Alettaisiin saada aina vain kalliimpaa rautaa pikkuhiljaa ilma erityistä edistymistä tehoissa kuten prossapuolella on jo käynyt.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Google/Android vaatii=henkilöllisyystodistusta tai luottokorttia tilin jatkamiseksi ? 10 Android -keskustelu
Emolevyn, prossun, muistien ja ehkä kotelon päivitys 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Biisiketju 4880 Vapaata keskustelua
Office 2010 paketin asentaminen Windows 10 läppärille? 25 Ajuri- ja softaongelmat
AMD - Nvidia - Intel uudet komponentit 1078 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Tietsikan päivitys 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Apowersoft-näytöntallentajalla äänentallennusongelma yhdellä läppäreistä 1 Ajuri- ja softaongelmat
Kannettava ei pelitä... (Toshiba Satellite) 10 Kannettavat tietokoneet
YLE Areena ongelma 22 Televisiot
Mozilla Firefox - Keskustelu 15 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä