AMD taas ostohuhujen kohteena

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (4)

AMD taas ostohuhujen kohteena
AMD:n talousvaikeudet ovat olleet tapetilla jo vuosikausia sen taistellessa Daavidin lailla itseään huomattavasti suurempaa Inteliä vastaan, ja aika ajoin yritystä on oltu myymässä moneen eri suuntaan. Tällä kertaa vuorossa on Samsung.

Korealaisen bisnessivuston käynnistämän huhun mukaan Samsung on harkitsemassa tarjouksen tekemistä AMD:stä. Syitä ostoaikeisiin voi teoriassa olla monia, mutta olennaisinta lienee se, että AMD on tällä hetkellä yksi harvoista yrityksistä, joista löytyy kykyä suunnitella järjestelmäpiirien suorittimia sekä näytönohjaimia. Samsung suunnittelee tällä hetkellä jo omia Exynos-piirejään, mutta AMD:n ostaminen olisi luonnollinen jatke Samsungin piirikehitykselle.

Jos Samsung päätyisi todella AMD:n omistajaksi, saattaisi kyseessä olla myös tarinan päätös nykyisille PC-puolen suoritin ja näytönohjainmyynnille. Teoriassa Samsung saattaisi tarvittaessa pilkkoa AMD:n osiin ja hyödyntää siitä vain tarvitsemansa palaset ja piiri-IP:t. Vaihtoehtoisesti jos Samsung näkee AMD:n nykyisen bisneksen järkevänä, se pystyisi todennäköisesti pistämään tarvittaessa Inteliin verrattavissa olevan summan rahaa piirien kehitykseen. Ongelmana AMD:n ostossa on kuitenkin aina ollut x86-lisenssi, joka pitäisi ilmeisesti neuvotella uudestaan Intelin kanssa jos AMD:n omistaja vaihtuu. Toistaiseksi ostohuhut ovat kuitenkin kerta toisensa jälkeen jääneet toteutumatta.

4 kommenttia

Skalevi
Harmi jos Samsung laittaa AMD lopettamaan näyttisten tekemisen. Itse pidän kovasti AMD näyttiksistä. En ymmärrä ihmisiä jotka sanovat että AMD tuotteet ovat hitaita, ja helposti liekeissä. itellä ei R9 290x ole menny koskaan yli 68 asteen, ja on tässä tehoa enemmän kuin 780 ti.
keijo123
Originally posted by Skalevi:
Harmi jos Samsung laittaa AMD lopettamaan näyttisten tekemisen. Itse pidän kovasti AMD näyttiksistä. En ymmärrä ihmisiä jotka sanovat että AMD tuotteet ovat hitaita, ja helposti liekeissä. itellä ei R9 290x ole menny koskaan yli 68 asteen, ja on tässä tehoa enemmän kuin 780 ti.
No eikä ole :D Katsoppa vaikka vähän noita testejä..

http://techgage.com/article/amd-radeon-...80-ti-review/3/

http://muropaketti.com/artikkelit/nayto...ti-vs-r9-290x,3
Skalevi
Unohdin sanoa, että itselläni kellotettu versio, mutta ei sillä nyt niin väliä ole aika samoissahan nuo menee.
hannibal_pjv
Hmm... siis kyseisellä käyttäjällä ei ole ollut ongelmia, joten jos jossain testissä palokunta tulee paikalle, niin se on asia erikseen. Pahinta olisi, jotta kilpailu tyrehtyisi. Alettaisiin saada aina vain kalliimpaa rautaa pikkuhiljaa ilma erityistä edistymistä tehoissa kuten prossapuolella on jo käynyt.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Uutta näyttöä. 1 21.9.2019 18:55 Tietokoneen näytöt
Discord ja herjat 33 21.9.2019 16:26 Ajuri- ja softaongelmat
Pelikone päivitys 5 21.9.2019 16:14 Uutta tietokonetta ostamassa
Kasatun koneen käynnistymisongelma 11 21.9.2019 13:22 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Videoketju 272 21.9.2019 12:46 Vapaata keskustelua
Koneen osien päivitys pelikäyttöön 27 21.9.2019 06:53 Uutta tietokonetta ostamassa
Biisiketju 3195 20.9.2019 23:38 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 6 20.9.2019 22:58 PC:n pelit
Sarjat 2 20.9.2019 22:16 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 1888 20.9.2019 20:52 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä