AMD: Moniydinsuorittimista vihdoin iloa PC-pelaamisessa

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (4)

AMD: Moniydinsuorittimista vihdoin iloa PC-pelaamisessa
Pelikehittäjä Stardockin perustaja ja toimitusjohtaja Brad Wardell nosti viime viikolla puheenaiheeksi moniytimisten suorittimien hyödyntämättömän potentiaali pelaamisessa.

Wardellin mukaan DirectX -rajapinta on tähän asti käytännössä estänyt moniytimisten suorittimien täysipainoisen hyödyntämisen pelaamisessa, koska vain yksi suoritinydin voi keskustella samanaikaisesti grafiikkaohjaimen kanssa. Kiusallinen tosiasia, jota puolijohdevalmistajat eivät ole tohtineet kertoa kuluttajille.

Uusien alemman kuormitustason grafiikkarajapintojen, kuten DirectX 12:n, ansiosta tilanne on kuitenkin muuttumassa ja pelitkin oppivat hyödyntämään useaa suoritinydintä tehokkaammin. Wardellin mukaan nytkin faktojen toteaminen voi olla hankalaa, koska suoritinvalmistajat myöntäisivät samalla viilanneensa pelaajia linssiin tähän asti.

AMD:n tekniikkamarkkinoinnista vastaava Robert Hallock tarttui kuitenkin Wardellin haasteeseen julkaisemalla esityskalvoja, joissa Wardellin väitteet myönnetään paikkansapitäviksi. Kalvoilla vertaillaan käskyvälimuistin käyttäytymiseroja DirectX 11:n ja 12:n välillä.


DirectX 11:n tapauksessa yksi suoritinydin kuormittuu kaikkein voimakkaimmin, kun taas muut ytimet jäävät selvästi vähemmälle käytölle (kaikki ytimet eivät välttämättä ole edes aktiivisia). DirectX 12:sta rajapinnan aiheuttama kuormitus vähenee merkittävästi ja useaa ydintä hyödynnetään samanaikaisesti. Tällä yhdistelmällä yhden ruudun piirtoaika voidaan jopa puolittaa.Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

jartar
jartar
Seiska päivä lehden uutinen. Ei prossuvalmistajat huijaisi asiakkaita ostamaan vähemmän heidän tuotteitaan!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24. maaliskuuta, 2015 @ 19:26
R4ndom1
R4ndom1
Se että renderöintiä (tai oikeammin grafiikkarajapintakutsuja) ei voi tehdä useammalla säikeellä ei mitenkään estä tekemästä useampaa säijettä käyttäviä pelejä. Tekoäly, fysiikka, törmäystarkistukset, pelilogiikka yms. voidaan hoitaa useammalla säikeellä (tai eri säikeissä). Renderöinti on vain pieni osa peliä. Ja loppujenlopuksi monella ytimellä renderöinnistä ei kovinkaan kummosta iloa/suorituskykyparannusta (ehkä 10-25% peleissä, draw callien nopeutta testaavat api benchmarkit on sitten toinen juttu), kun kuitenki itse renderöinnin hoitaa näytönohjain, ja näytönohjain on myös yleensä se pullonkaula.
tataka
tataka
Amd voisi nyt hybridi ja kevytkannettavissa menestyä kun dirextx 12 hyödyttää eniten kun amd ollut neliytimisiä mutta per ydin teho ollut alhainen mutta nyt voisi carrizo pystyä haastamaankin uudemmissa peleissä broadwelliä koska integroitu on paljon parempi amd huippumalleissa ja syy miksi intelin u sarja on paremmin pelejä pyörittänyt on juurikin se että intelin prosessori paljon tehokkaampi kahdella ytimellä ja kohtuullinen integroitu näytönohjain mutta nyt jos prosessorista saadaan paremmin hyödynnettyä on amd paremmasta näytönohjaimesta suurta etua.


kapee
kapee
Originally posted by tataka:
Amd voisi nyt hybridi ja kevytkannettavissa menestyä kun dirextx 12 hyödyttää eniten kun amd ollut neliytimisiä mutta per ydin teho ollut alhainen mutta nyt voisi carrizo pystyä haastamaankin uudemmissa peleissä broadwelliä koska integroitu on paljon parempi amd huippumalleissa ja syy miksi intelin u sarja on paremmin pelejä pyörittänyt on juurikin se että intelin prosessori paljon tehokkaampi kahdella ytimellä ja kohtuullinen integroitu näytönohjain mutta nyt jos prosessorista saadaan paremmin hyödynnettyä on amd paremmasta näytönohjaimesta suurta etua.


Uskomattoman pitkä, ja kieliopillisesti sekä sisällöltään täysin vailla järkeä oleva lause. Ei jatkoon.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelien siirtäminen ulkoiselle kovalevylle? 1 Kannettavat tietokoneet
Hauskat kuvat 5 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 97 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5429 Vapaata keskustelua
Instagramin uudet ominaisuudet 14 Yleistä keskustelua kännyköistä
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 21 Laajakaistaliittymät
Pelejä ilmaiseksi 168 PC:n pelit
Ulefone Armor x7 pro 3 Android -keskustelu
Uutta pöytäkonetta ostamassa, hyvä käytetty tai mahd. uusi 40 Uutta tietokonetta ostamassa
Eka koneenkasaus lähestyy, miielipide setupista? 11 Uutta tietokonetta ostamassa
Näytä lisää viestejä