AMD: Moniydinsuorittimista vihdoin iloa PC-pelaamisessa

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (4)

AMD: Moniydinsuorittimista vihdoin iloa PC-pelaamisessa
Pelikehittäjä Stardockin perustaja ja toimitusjohtaja Brad Wardell nosti viime viikolla puheenaiheeksi moniytimisten suorittimien hyödyntämättömän potentiaali pelaamisessa.

Wardellin mukaan DirectX -rajapinta on tähän asti käytännössä estänyt moniytimisten suorittimien täysipainoisen hyödyntämisen pelaamisessa, koska vain yksi suoritinydin voi keskustella samanaikaisesti grafiikkaohjaimen kanssa. Kiusallinen tosiasia, jota puolijohdevalmistajat eivät ole tohtineet kertoa kuluttajille.

Uusien alemman kuormitustason grafiikkarajapintojen, kuten DirectX 12:n, ansiosta tilanne on kuitenkin muuttumassa ja pelitkin oppivat hyödyntämään useaa suoritinydintä tehokkaammin. Wardellin mukaan nytkin faktojen toteaminen voi olla hankalaa, koska suoritinvalmistajat myöntäisivät samalla viilanneensa pelaajia linssiin tähän asti.

AMD:n tekniikkamarkkinoinnista vastaava Robert Hallock tarttui kuitenkin Wardellin haasteeseen julkaisemalla esityskalvoja, joissa Wardellin väitteet myönnetään paikkansapitäviksi. Kalvoilla vertaillaan käskyvälimuistin käyttäytymiseroja DirectX 11:n ja 12:n välillä.


DirectX 11:n tapauksessa yksi suoritinydin kuormittuu kaikkein voimakkaimmin, kun taas muut ytimet jäävät selvästi vähemmälle käytölle (kaikki ytimet eivät välttämättä ole edes aktiivisia). DirectX 12:sta rajapinnan aiheuttama kuormitus vähenee merkittävästi ja useaa ydintä hyödynnetään samanaikaisesti. Tällä yhdistelmällä yhden ruudun piirtoaika voidaan jopa puolittaa.Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

jartar
jartar
Seiska päivä lehden uutinen. Ei prossuvalmistajat huijaisi asiakkaita ostamaan vähemmän heidän tuotteitaan!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24. maaliskuuta, 2015 @ 19:26

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

R4ndom1
R4ndom1
Se että renderöintiä (tai oikeammin grafiikkarajapintakutsuja) ei voi tehdä useammalla säikeellä ei mitenkään estä tekemästä useampaa säijettä käyttäviä pelejä. Tekoäly, fysiikka, törmäystarkistukset, pelilogiikka yms. voidaan hoitaa useammalla säikeellä (tai eri säikeissä). Renderöinti on vain pieni osa peliä. Ja loppujenlopuksi monella ytimellä renderöinnistä ei kovinkaan kummosta iloa/suorituskykyparannusta (ehkä 10-25% peleissä, draw callien nopeutta testaavat api benchmarkit on sitten toinen juttu), kun kuitenki itse renderöinnin hoitaa näytönohjain, ja näytönohjain on myös yleensä se pullonkaula.
tataka
tataka
Amd voisi nyt hybridi ja kevytkannettavissa menestyä kun dirextx 12 hyödyttää eniten kun amd ollut neliytimisiä mutta per ydin teho ollut alhainen mutta nyt voisi carrizo pystyä haastamaankin uudemmissa peleissä broadwelliä koska integroitu on paljon parempi amd huippumalleissa ja syy miksi intelin u sarja on paremmin pelejä pyörittänyt on juurikin se että intelin prosessori paljon tehokkaampi kahdella ytimellä ja kohtuullinen integroitu näytönohjain mutta nyt jos prosessorista saadaan paremmin hyödynnettyä on amd paremmasta näytönohjaimesta suurta etua.


kapee
kapee
Originally posted by tataka:
Amd voisi nyt hybridi ja kevytkannettavissa menestyä kun dirextx 12 hyödyttää eniten kun amd ollut neliytimisiä mutta per ydin teho ollut alhainen mutta nyt voisi carrizo pystyä haastamaankin uudemmissa peleissä broadwelliä koska integroitu on paljon parempi amd huippumalleissa ja syy miksi intelin u sarja on paremmin pelejä pyörittänyt on juurikin se että intelin prosessori paljon tehokkaampi kahdella ytimellä ja kohtuullinen integroitu näytönohjain mutta nyt jos prosessorista saadaan paremmin hyödynnettyä on amd paremmasta näytönohjaimesta suurta etua.


Uskomattoman pitkä, ja kieliopillisesti sekä sisällöltään täysin vailla järkeä oleva lause. Ei jatkoon.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Potkupallon MM kisat Qatar 2022 2 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5355 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 144 PC:n pelit
Xiaomi 11T 13 Android -keskustelu
Kannettava taloustieteen opiskelijalle 3 Uutta kannettavaa ostamassa
Chrome selain ja osoitepalkki 2 Ajuri- ja softaongelmat
PlayStation 5 -saatavuus 16 Playstation (PS4 ja PS5)
ccleaner ajuri päivitys ongelma 56 Ajuri- ja softaongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1213 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Sillattu kännykän netti PC:llä 1 WLAN ja lähiverkot
Näytä lisää viestejä