Piraattien ilmaisessa Windows 10 -päivityksessä on yksi "mutta"

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (6)

Piraattien ilmaisessa Windows 10 -päivityksessä on yksi "mutta"
Microsoftin käyttöjärjestelmäyksikön johtajan puheet piraateille tarjottavasta ilmaisesta Windows 10 -päivityksestä sai yhden jos toisenkin raapimaan päälakea. Hardware.fi:n lukijat jopa luulivat kyseessä olevan ennenaikainen aprillipila.

Kyse ei ole aprillipilasta, mutta ArsTechnican mukaan piraattien Windows 10 -päivityksessä on yksi "mutta": se ei muuta laitonta käyttöjärjestelmäasennusta lailliseksi, kuten alta löytyvästä Microsoftin viestinnän virallisessa lausunnossa todetaan.

Koska asennuksen aitousstatus ei muutu päivityksen yhteydessä, herää siitä tietysti kysymyksiä päivityksen asentamisen mahdollisista seurauksista. Tarjotaanko epäaidoille asennuksille ohjelmistopäivityksiä siinä missä muillekin? Aikooko Microsoft kiristää piraattien hampaita esittämällä ärsyttäviä epäaitousilmoituksia? Vai toimiiko tietokone aivan normaalisti, jolloin kyse on lähinnä sopimusteknisestä asiasta, jota voidaan tarvittaessa käyttää piraattiversioita käyttäviä yrityskäyttäjiä vastaan?


Microsoft ei ole vastannut kysymyksiin, joten piraatit joutuvat elämään "ohhoon" päällä. Varmaa tietoa saataneen kesällä, jolloin Windows 10:n pitäisi valmistua.

The consumer free upgrade offer for Windows 10 applies to qualified new and existing devices running Windows 7, Windows 8.1, and Windows Phone 8.1. Some editions are excluded from the consumer free upgrade--including Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise, and Windows RT/RT 8.1. Active Software Assurance customers in volume licensing have the benefit to upgrade to other Windows 10 enterprise offerings.

We have always been committed to ensuring that customers have the best Windows experience possible. With Windows 10, although non-Genuine PCs may be able to upgrade to Windows 10, the upgrade will not change the genuine state of the license. Non-Genuine Windows is not published by Microsoft. It is not properly licensed, or supported by Microsoft or a trusted partner. If a device was considered non-genuine or mislicensed prior to the upgrade, that device will continue to be considered non-genuine or mislicensed after the upgrade. According to industry experts, use of pirated software, including Non-Genuine Windows, results in a higher risk of malware, fraud (identity theft, credit card theft, etc), public exposure of your personal information, and a higher risk for poor performance or feature malfunctions.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

6 kommenttia

Numsu
Numsu
Oikein piratoitu Windows luulee olevansa aito.
snaketus
snaketus
Originally posted by Numsu:
Oikein piratoitu Windows luulee olevansa aito.
Tätä itsekin mietin, että jos käyttää Windowsia joka luulee olevansa "genuine" niin eikös sen updaten jälkeen sen pitäisi olla ihan oikeasti "genuine".

Arvasin että Microsoftilla oli jotain paskapisaroita persekarvoissa tämän kanssa. Buu Microsoft Buu!

http://madfinntech.com - Asiaa peleistä. MadFinnTech myös Youtubessa.

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Well, jos winkka 10 päivityksen ainut huono puoli on se, että se ei tee piraattituotteesta virallista... Well I can live with that...
Toivottavasti ylläoleva on vain sarkasmia :-)
Lumikki
Lumikki
Tulee pari asiaa mieleen.

Ensinnäkin kyse voi olla siitä että halutaan Windows 10:n näyttämään siltä kuin se olisi menestys eli kaikki käyttämään sitä mahdollisimman pian. Jolloin Windowsin käyttötilastot saataisiin mahdollisimman korkeiksi, joka taas muuntautuu ihmisten mielestä kuin kyseessä olisi "hyvä" tuote.

Toiseksi päivitys Windows 10:n piraateille voi olla eräänlainen Troijan hevonen eli ensin se näyttää toimivan hyvin mutta jossain vaiheessa tapahtuu jotain epämielyttävää. Ehkä piraatille turvallisempaa on odottaa oikeaa piraatti Windows 10:ä, eikä päivitettyä versiota.

Kaiken kaikkiaan yksi asia on varma että Microsoft tekee tämän omien tarpeitensa takia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. maaliskuuta, 2015 @ 5:56
xbkrypt0n
xbkrypt0n
Originally posted by Lumikki:
Toiseksi päivitys Windows 10:n piraateille voi olla eräänlainen Troijan hevonen eli ensin se näyttää toimivan hyvin mutta jossain vaiheessa tapahtuu jotain epämielyttävää. Ehkä piraatille turvallisempaa on odottaa oikeaa piraatti Windows 10:ä, eikä päivitettyä versiota.
Epäilen jotenkin samaa ja että käyttävät tuota "mislicensed" -termiä käyttöjärjestelmän aktivoinnin poistamiseen. Eli piraatista päivitetty Win 10 väittää jonkin ajan kuluttua ettei käyttöjärjestelmä ole aito ja pyytää ostamaan aidon lisenssin. Piraateille asia on oikeastaan se ja sama kun yleensä noihin löytyy joku tapa aktivoida käyttöjärjestelmä. Jos eivät aktivointia mitenkään muuta, niin sama tapa kuin Windows 8/8.1 piraattiaktivoinnissa toimii myös Windows 10 -käyttöjärjestelmän kanssa. Win 8 kanssahan Microsoft munasi aktivoinnin täydellisesti ilmaisen Media Center -päivityksen kanssa, kun jakoivat ilmaisia päivitysavaimia joilla sai koko käyttöjärjestelmän aktivoitua vaikkei siihen ollut koskaan syöttänyt mitään avainta tai alunperin asennuksen yhteydessä syötetyllä avaimella ei voinut aktivoida käyttöjärjestelmää.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23. maaliskuuta, 2015 @ 16:32
keskonen
keskonen
Mitä järkeä on (Euroopassa) käyttää piraatti-winkkaria? Alle satasen säästö ja jatkuvaa sähläämistä. Luulisi, että jos koneen ääressä nököttää tunteja päivittäin, se voisi jotain maksaakin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 10 - Keskustelu 1244 Windows -ongelmat
VPN Chromebookiin 6 Vapaata keskustelua
2 min mustaa ennen aukeamista 14 Windows -ongelmat
Microsoft turvautui todella härskiin temppuun. 3 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5403 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1222 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2218 Vapaata keskustelua
Videoketju 428 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Näytä lisää viestejä