Asukselta kevyt pelikannettava Nvidian uudella näytönohjaimella

Kirjoittaja Panu Roivas,

Asukselta kevyt pelikannettava Nvidian uudella näytönohjaimella
Nvidia julkaisi viime vuoden puolella ensimmäiset Maxwell-arkkitehtuurin mobiilipiiirit GTX 980M:n ja 970M:n muodossa, mutta huokeamman hintaluokan malleja on joutunut odottelemaan tähän asti. GeForce GTX 960M:n julkaisun myötä Asus on laajentanut omaa pelikannettavien mallistoaan uudella entistä ohuemmalla mallilla.

Asus on lisännyt ROG-pelikannettavien mallistoonsa uuden G501-mallin, joka hyödyntään Nvidian vasta julkaistua 4GB GTX 960M-mobiilipiiriä. Entistä energiatehokkaamman näytönohjaimen myötä 15,6" näytöllä varustettu kannettava on saatu kutistettua 20,6 mm ohueksi ja 2,06 kg painoiseksi alumiinisiivuksi. Mukaan on myös mahdutettu uusien pelien pyörittämiseen olennainen neliytiminen Core i7-4720HQ -suoritin. Nopeasta tallennustilasta vastaa 512 gigatavun PCIe x4 SSD.

15,6" mattapintainen näyttö käyttää 4K-resoluution paneelia, joten sen pikselitiheys on kiitettävät 282 PPI. Vaikka näytönohjaimesta löytyykin 4 gigatavua muistia, joutunee GTX 960M:llä tiputtamaan resoluutiota peleissä takaisin Full HD:n pariin.
Hardware.fi arvosteli viime vuoden puolella Asuksen aikaisemman 15" mallin G550JK:n, ja sen suurimmaksi ongelmaksi todettiin suhteellisen iso koko ja rajoittunut suorituskyky. G501 näyttäisi korjaavan nämä ongelmat suurilta osin, ja uusi kookas 96 Wh akku lupaa matkakäyttöä ajatellen pitkän keston.

Huolenaiheeksi jää vielä melutaso ja lämmöntuotto näin tiiviissä paketissa. Asuksen mukaan käytössä on sen Hyper Cool -tekniikka, jonka myötä kannettavan jäähdytysjärjestelmä on jaettu kahteen osaan CPU:n ja GPU:n osalta. G550JK ja G751 olivat molemmat jäähdytysteholtaan moitteettomia, joten nähtäväksi jää, pystyykö Asus samaan entistä tiiviimmässä paketissa.G501:n ohut muotokerroin ei tule kuitenkaan ilmaiseksi. Siinä missä vanhemman 15,6" mallin päivitettyä GL551JK-versiota tullaan myymään n. 1300 euron hintaan, joutuu ohuemmasta G501:stä tyhjentämään kukkaroaan lähemmäksi 2000 euroa. Näin ollen se asettuu suurin piirtein samaan hintaluokkaan 17" GTX 980M G751JY-mallin kanssa. Pelitehosta pienemmässä paketissa joutuu siis keventämään myös kukkaroa kiitettävästi. Toistaiseksi tiedossa on vain malli 512 Gt SSD:llä ja 4K-näytöllä, mutta ainakin allekirjoittaneen mielestä 1080p-malli 256 Gt SSD:llä saattaisi houkutella enemmän hintaherkempiä asiakkaita.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1187 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Halutan lainata toimivaa Babylon 5 DVD-boksia 1 Muuta keskustelua kotiteatterista
Biisiketju 5238 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2207 Vapaata keskustelua
Microsoft Edge - Keskustelu 25 Windows -ongelmat
Pelejä ilmaiseksi 123 PC:n pelit
Myydään Cooler Master 700W ATX virtalähde 1 Myydään
Myydään Asus GEFORCE GTX1050TI 4GB näytönohjain 1 Myydään
uTorrent ei ala lataamaan 6 Aloittelijoiden P2P-ongelmat
Ulkomokkula MC7010 ja yhteyden hitaus 16 WLAN ja lähiverkot
Näytä lisää viestejä