AfterDawn logo

Imagination Technologies julkaisi konsoliluokan näytönohjaimen

Panu Roivas Panu Roivas

Android-konsoleita/medialaitteita on putkahdellut esiin viime aikoina kuin sieniä sateella, ja tähän rakoon yrittää iskeä myös mobiiligrafiikkapiireistä tunnettu Imagination Technologies uudella PowerVR GT7900 -näytönohjaimellaan.

PowerVR GT7900 GPU on suunniteltu yrityksen mukaan nimenomaan pelikonsoleihin, sillä se on hieman ylikookas puhtaaseen mobiilikäyttöön, jossa valtaosa PowerVR:n tuotteista nähdään. GT7900 lupaa parempaa suorituskykyä kuin edellisen sukupolven Xbox 360 ja PS3 -pelikonsolit, ja on ainakin TFLOPs-lukemiltaan tehokkaampi kuin Nvidian GeForce GT 730M.

Imaginationin lehdistötiedotteen mukaan 16 nm prosessitekniikalla valmistettavasta piiristä löytyy yhteensä 512 ALU-yksikköä, jotka toimivat 800 MHz kellotaajuudella. Pelkkä näytönohjain ei luonnollisesti riitä pelikonsoliin, vaan piirille mukaan on mahdutettu neljä kaksisäikeistä I6400 MIPS-ydintä. Piiri tukee Androidin viimeisintä 5.0-versiota, ja mukana on myös tarvittavat purkutuet 4K-resoluutiolle sekä langattomat yhteydet kuten 802.11ac ja Bluetooth 4.0.



Dwarf Hall -demo esittelee GT7900:n kykyä renderöidä näyttävää grafiikkaa

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT