HP ja Microsoft yhdistivät voimansa, tuloksena kannettava Spectre x360

Kirjoittaja Matti Robinson,

HP ja Microsoft yhdistivät voimansa, tuloksena kannettava Spectre x360
Microsoftilla on omia tuotteita nykyisin niin Surface-tablettien ja Lumia-älypuhelinten muodossa, mutta missään vaiheessa yhtiö ei ole julkaissut omaa kannettavaa (tai perinteisempää pyötämallista) tietokonetta, vaikka se ydinosaamiseen voisikin sovelluskehityspuolelta kuulua. Askeleen lähempänä sitä ollaan uudessa tuotteessa, jonka HP kehitti tiukassa yhteistyössä Redmontin jätin kanssa.

HP:n uusi läppäri kantaa nimeä Spectra x360, joka jo itsessään voisi kertoa yhteistyöstä – Spectre on HP:n mallisto ja x360 voisi viitata Microsoftin edellisen sukupolven pelikonsoliin. Mallinumero x360:lla kuitenkin viitataan todennäköisesti tietokoneen kääntyvään näyttöön, joka tunnetaan erityisesti Lenovon Yoga-mallistosta. Spectre x360 on siis huippuraudalla varustettu läppäri, jonka näyttö kääntyy 360 astetta.

Yhtiöt kertovat, että yhteistyötä on tehty mm. akkukeston sekä suorituskyvyn parantamisen eteen, käyttöjärjestelmän siistimisessä ja optimoinnissa, langattomien verkkoyhteyksien kantavuudessa sekä näytön väritoiston suhteen. Kyseessä on samalla vähiten nk. bloatwarella eli valmistajan turhilla sovelluksilla varustettu HP:n kannettava.


Spectre x360 on 15,9 millimetriä paksu ja painaa n. 1,47 kiloa. 56 wattitunnin akun luvataan 12,5 tuntia. Käyttöjärjestelmänä on Windows 8, mutta päivittyy Windows 10:een sen saavuttua.

Rautavaihtoehdot alkavat Intelin Core i5 -suorittimella, Full HD -kosketusnäytöllä, 4 gigatavun RAM-muistilla ja 128 gigatavun SSD:llä varustetusta mallista ja mikäli rahaa laittaa laitteeseen kiinni tarpeeksi niin ominaisuuksiin saa mm. Core i7:n, QHD-näytön ja 512 gigan SSD:n. Alkaen hinta on noin 900 dollaria (n. 800 euroa) ja QHD-näytöllisen version saa 1400 dollarilla (n. 1250 euroa).

Laite saapuu Yhdysvalloissa myyntiin näinä päivinä ja HP:n oma verkkokauppa toimittaa laitteita kuun puolivälissä. Spectre x360 saapunee pian myös Euroopassa myyntiin.
Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 22 Laajakaistaliittymät
Hyvät tarjoukset-ketju 1230 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Microsoft Edge - Keskustelu 45 Windows -ongelmat
DB25 rinnakkaisportin asennus uudempaan työkoneeseen? 2 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Biisiketju 5432 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 170 PC:n pelit
Pelien siirtäminen ulkoiselle kovalevylle? 7 Kannettavat tietokoneet
Hauskat kuvat 5 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 97 Vapaata keskustelua
Instagramin uudet ominaisuudet 14 Yleistä keskustelua kännyköistä
Näytä lisää viestejä