Samsung: Ei tiedossa isoja ongelmia ennen 5 nm:n tuotantotekniikkaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Samsung: Ei tiedossa isoja ongelmia ennen 5 nm:n tuotantotekniikkaa
Aikaisemmin Intel kertoi omista näkemyksistään 10 ja 7 nanometrin tuotantotekniikoihin liittyen, minkä jälkeen Samsung ja TSMC ilmoittivat valmistautuvansa myös 10 nanometrin FinFET-tekniikkaa varten.

Samsung ja Intel eivät halunneet vielä tässä vaiheessa paljastaa koska ne olisivat valmiita aloittamaan transistoreiden valmistamisen 10 nanometrin tekniikalla, mutta TSMC:n mukaan se voisi aloittaa tuotannon vuoden 2017 aikana. TSMC ei tarkentanut onko kyse niin sanotun riskituotannon vai massatuotannon alkamisesta.

TSMC ennusti kuitenkin, että vuoden 2018 lopulla sen 10 nanometrin tuotantokapasiteetti olisi 90 000 kiekkoa kuukaudessa. Tavalliselle ihmiselle lukema tuskin sanoo yhtään mitään, mutta karkeiden arvioiden mukaan esimerkiksi iPhone 6:ssa käytettävien A8-suorittimien valmistaminen viime vuoden lopulla tarvitsi noin 50 000 kiekkoa kuukaudessa.


ISSCC-puolijohdekonferenssissa puhunut Samsungin puolijohdeyksikön johtaja Kinam Kim arvioi Samsungin kykenevän kutistamaan viivanleveyttä ilman suurempia ongelmia aina viiteen nanometriin saakka.

Samsung on myös luottavainen sen suhteen, että se pystyy valmistamaan transistoreita vieläkin pienemmällä, noin 3,2 nanometrin viivanleveydellä. Transistoreissa käytetyt materiaalit vaihtunevat kuitenkin jo aikaisemmin piistä muihin puolijohteisiin ja transistorit muuttuvat Gate All Around -muotoon.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Mauriland
Mauriland
No ei toi vieläkään auennut? Jos iPaskat vaatii kuukaudessa sen 50 000 kiekkoa ja samalla piiri tuotantomäärällä ei todellakaan tarvita enään 50 000 kiekkoa kun on siirrytty 10nm kokoon ;)
teppoI
teppoI
Originally posted by Mauriland:
No ei toi vieläkään auennut? Jos iPaskat vaatii kuukaudessa sen 50 000 kiekkoa ja samalla piiri tuotantomäärällä ei todellakaan tarvita enään 50 000 kiekkoa kun on siirrytty 10nm kokoon ;)
Riippuu tietysti minkä kokoisia piirit käytännössä ovat. 10 nm:n tekniikallakin voidaan tehdä isompia piirejä kuin 20 nm:llä. Tarkoituksena oli vain antaa hieman perspektiiviä siihen, mihin tuotantokapasiteetti riittää käytännössä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 5396 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 3 WLAN ja lähiverkot
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä