Intel vahvisti Core M Skylake-suorittimien julkaisuaikataulun

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Intel vahvisti Core M Skylake-suorittimien julkaisuaikataulun
Intel julkaisi ensimmäiset Core M -suorittimet Broadwell-arkkitehtuurilla viime syksynä, ja näillä näkymin Broadwellin seuraaja Skylake nähdään myös ensimmäistä kertaa vähävirtaisissa kannettavissa ensi syksynä.

Intelin Broadwell-arkkitehtuuriin perustuvat Core M -suorittimet toivat mukanaan uusia ja entistä ohuempia kannettavia, kuten vasta arvostelemamme Yoga 3 Pron, mutta näiden laitteiden akkukestossa ja suorituskyvyssä on arvostelujen perusteella vielä paljon parannettavaa. Intel lupaakin Skylake-arkkitehtuurin tuovan jopa 35% paremman akkukeston Full HD -videoiden toistossa. Ottaen huomioon, että Skylake on arkkitehtuuriparannus, eikä hyppy pienempään tuotantoprosessiin, energiatehokkuudessa on saavutettu merkittäviä parannuksia.

Intelin CEO Brian Krzanichin kommenttien mukaan uusi Core M on hyvää matkaa tulossa myöhemmin tälle vuodelle. Tarkkaa aikataulua ei ole annettu, mutta todennäköisesti julkaisu ajoittuu edeltäjänsä tapaan syksylle. Core M:n mukana julkaistaan myös päivitetty versio Intelin RealSense 3D -kamerasta, jonka nykyinen versio löytyy muun muassa uudesta Dellin Venue 8 7000 -tabletista.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

tataka
tataka
Arm saa kunnon haasteen core m+ cherry trail atomien kanssa.

Epäilen että intelin skylake taitaa sitten korkeamman kulutuksen malleissa kuin core m olla melko huonohko, jos amd saa carrizo 15w hyvän joka kampittaa broadwell myyntejä ja zen arkitehtuuri ottaa reilusti kiinni intelin cpu etumatkaa sitten ensi vuoden puolella.

Pakko sanoa että pitäisi kilpailun vielä kiristyä mobiililaitteiden tehojen ja akkukeston paranemisessa, siis hybridien kohdalla.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Biisiketju 5398 Vapaata keskustelua
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä