Intel vahvisti Core M Skylake-suorittimien julkaisuaikataulun

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Intel vahvisti Core M Skylake-suorittimien julkaisuaikataulun
Intel julkaisi ensimmäiset Core M -suorittimet Broadwell-arkkitehtuurilla viime syksynä, ja näillä näkymin Broadwellin seuraaja Skylake nähdään myös ensimmäistä kertaa vähävirtaisissa kannettavissa ensi syksynä.

Intelin Broadwell-arkkitehtuuriin perustuvat Core M -suorittimet toivat mukanaan uusia ja entistä ohuempia kannettavia, kuten vasta arvostelemamme Yoga 3 Pron, mutta näiden laitteiden akkukestossa ja suorituskyvyssä on arvostelujen perusteella vielä paljon parannettavaa. Intel lupaakin Skylake-arkkitehtuurin tuovan jopa 35% paremman akkukeston Full HD -videoiden toistossa. Ottaen huomioon, että Skylake on arkkitehtuuriparannus, eikä hyppy pienempään tuotantoprosessiin, energiatehokkuudessa on saavutettu merkittäviä parannuksia.

Intelin CEO Brian Krzanichin kommenttien mukaan uusi Core M on hyvää matkaa tulossa myöhemmin tälle vuodelle. Tarkkaa aikataulua ei ole annettu, mutta todennäköisesti julkaisu ajoittuu edeltäjänsä tapaan syksylle. Core M:n mukana julkaistaan myös päivitetty versio Intelin RealSense 3D -kamerasta, jonka nykyinen versio löytyy muun muassa uudesta Dellin Venue 8 7000 -tabletista.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

tataka
tataka
Arm saa kunnon haasteen core m+ cherry trail atomien kanssa.

Epäilen että intelin skylake taitaa sitten korkeamman kulutuksen malleissa kuin core m olla melko huonohko, jos amd saa carrizo 15w hyvän joka kampittaa broadwell myyntejä ja zen arkitehtuuri ottaa reilusti kiinni intelin cpu etumatkaa sitten ensi vuoden puolella.

Pakko sanoa että pitäisi kilpailun vielä kiristyä mobiililaitteiden tehojen ja akkukeston paranemisessa, siis hybridien kohdalla.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 8 Virukset ja haittaohjelmat
Konepaketti toimistokäyttöön, 600€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1083 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2133 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4483 Vapaata keskustelua
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Voiko häirikköviestejä estää? 10 Android -keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 36 PC:n pelit
Videoketju 348 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä