AfterDawn logo

EA: Tabletit valmiita konsolitasoisiin peleihin parin vuoden kuluttua

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Pelijätti Electronic Artsin talousjohtaja Blake Jorgensen arvioi pari päivää sitten järjestetyssä teknologiakonferenssissa, että tablettien suorituskyky voi kohtota tulevina vuosina sellaiselle tasolle, että niillä voidaan suorittaa konsolitasoisia pelejä.

Suorituskyvyn kasvun mahdollistamista monimutkaisemmista mobiilipeleistä voi syntyä Jorgensenin mukaan EA:lle tärkeää liiketoimintaa. Hänen näkemyksensä mukaan mobiililaitteiden suorittimet ja grafiikkaohjaimet kehittyvät niin nopeasti, että jo kolmen tai neljän vuoden päästä tabletit vetävät vertoja keskimääräiselle konsolille.

Houkuttelevan pelialustan tableteista tekee erityisesti se, että niitä on helppo kantaa mukana. Pelaaminen ei ole sidottu olohuoneesta löytyvään televisioon, vaan se onnistuu myös vaikkapa linja-autossa.

Viime vuoden lopulla EA testasi Frostbite-pelimoottoriin perustuvan Battlefield 4 -pelin toimivuutta Applen iPad Air 2:lla.

2 KOMMENTTIA

hannibal_pjv1/2

Epäilemättä näin käy. Tosin konsolitkin menevät eteenpäin taas sitten joskus. Mutta onko se sitten taas sellaiset 10 vuotta jää nähtäväksi. Jos on, niin täppärit saattavat syödä konsolit eläviltä.

jartar2/2

Tehon kasvaminen ja konsolitasoisten pelien tuleminen on täysin eri juttu. Kysymyksiä on paljon. Mistä tabletin omistajille peliohjaimet? Mille alustalle pelit tulee? Minkä tehoisille tableteille pelit tehdään? Maksaako ihmiset tarpeeksi tableteille suunnatuista peleistä?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT