Microsoft lupaa päivittää Windows 7:n ja 8.1:n ilmaiseksi Windows 10:een

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (18)

Microsoft lupaa päivittää Windows 7:n ja 8.1:n ilmaiseksi Windows 10:een
Microsoft ilmoitti tänään pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että se aikoo tarjota kaikille Windows 7-, 8.1- ja Windows Phone 8.1 -laitteiden omistajille ilmaisen päivitykseen Windows 10:een.

Mahdollisuus ilmaiseen päivitykseen on voimassa vuoden ajan Windows 10:n julkaisusta.

Tähän asti ilmaiset päivitykset ovat olleet lähinnä mobiililaitteiden omistajien yksinoikeus laitteiden nopean päivityssyklin ansiosta, mutta Windows 10:n myötä PC-käyttäjätkin pääsevät maistamaan tätä herkkua.

Ilmaisen päivityksen ansiosta Microsoft yrittää saada käyttäjäkantansa siirtymään nopeasti uuden käyttöjärjestelmän pariin, jotta ohjelmistokehittäjät kiinnostuisivat Windows 10:n uusista mahdollisuuksista, kuten universaaleista sovelluksista.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

18 kommenttia

Zunter
Zunter
Seiskaan jään, ei ole tarvetta päivittää kymppiin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. tammikuuta, 2015 @ 20:05
Sefriol
Sefriol
Läppäriin menee ainakin heti. Jos tykkään, niin isken pääkoneeseenkin.
MikaLuoto
MikaLuoto
Voimassa vuoden ajan julkaisusta? Entäs sitten kun reilun vuoden päästä käyttis vetäsee niin jumiin et ei auta muu kuin formatointi, sit palataan takas seiskaan vai?
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Hmmm... Saattaapi olla mahdollista että noin käy. Toinen vaihtoehto on, että win7:ssa oleva tuoteavain dedikoituun win10 tuoteavaimeksi, jos vaihdon tekee, jolloin ei ole enää paluuta seiskaan jos alkaa kaduttaa...
Mutta hankala ennustaa, varsinkaan tulevaisuutta...
OneMember
OneMember
Itsellä ollut Windows 10 testissä läppärissä, ja ihan asialliselta se tuntuu (ehkä sillä jo antaa vähän 8 & 8.1 flopin anteeksi, vaikkakin pahasti myöhässä on).Suomeksi: Foorumin säännöt | Foorumin käyttöopas |
In English: Forum rules | Remember to behave |

arivesa
arivesa
Originally posted by hannibal_pjv:
Hmmm... Saattaapi olla mahdollista että noin käy. Toinen vaihtoehto on, että win7:ssa oleva tuoteavain dedikoituun win10 tuoteavaimeksi, jos vaihdon tekee, jolloin ei ole enää paluuta seiskaan jos alkaa kaduttaa...
Mutta hankala ennustaa, varsinkaan tulevaisuutta...

Eikös tuosta varmuuskopiolla selviä?
En ymmärrä 8.1 kritiikiä, ei tämä läppärissä ole mitenkään seiskaa kehnompi, työpöytäversiona.
Paljon melua tyhjästä luulen, eikä kymppi mittään oikeasti muuttane?
RekookeR
RekookeR
Vaatiiko tuo Win7n olevan asennettuna, vai riittääkö pelkkä tuoteavain?

-Reko

arivesa
arivesa
MS on minulle selittänyt, että vapaa tuoteavain rittää oikeutukseen. Mistä hommaan asennusmedian on kuulemma oma murheeni, eikä vaikuta käyttöoikeuteen.
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab
Originally posted by MikaLuoto:
Voimassa vuoden ajan julkaisusta? Entäs sitten kun reilun vuoden päästä käyttis vetäsee niin jumiin et ei auta muu kuin formatointi, sit palataan takas seiskaan vai?
"_Mahdollisuus_ ilmaiseen päivitykseen on voimassa vuoden ajan Windows 10:n julkaisusta."

Saat toki sen 10 pitää sen vuoden tai formatoinnin jälkeen, tuohan meinaa että vuoden päästä et enää saa päivitettyä noita vanhempia kymppiin ilmaiseksi. Näin ymmärsin.
juksar
juksar
Hei, osaako kukaan auttaa kaveriani, joka päivitti aikoinaan kasin seiskan päälle, ohjeiden mukaan. 8.1 ei sitten enää suostunutkaan päivittymään. Itse tein samaan aikaan päivityksen puhtaalle pöydälle, eikä ongelmia ole ollut.

Kaveri odottaa nyt kymmpiä, mutta ei taida sekään auttaa, vaan pitääkö 10 asentaa alustuksesta lähtien? Eihän tuo muuten olisi ongema, mutta kun hänellä on noita sovellusia käytössä enemmän kuin lääkäri määrää...

Osaako joku antaa hyviä vinkkejä? Tiedämme toki nyt molemmat, ettei kasiin olisi pitänyt sotkeutua lainkaan.
RekookeR
RekookeR
Originally posted by arivesa:
MS on minulle selittänyt, että vapaa tuoteavain rittää oikeutukseen. Mistä hommaan asennusmedian on kuulemma oma murheeni, eikä vaikuta käyttöoikeuteen.
Se olis hyvä, mulla kun on saksankielinen Win7 hyllys, mut en tietenkään sitä halua asentaa.

-Reko

ackalin
ackalin
Itse olen kans sitä mieltä että en ymmärrä 8 kritiikkiä, koska se on taa hivenen parempi kuin 7.

Winukoissa minusta on menty aina askel aina toimimavapaan ohjelmaan. Ainoa kunnon takapakki oli Millenium joka poistuskin alta vuoden muistaakseni markkinoilta.

8 uuden lainen aloitus näkymä vaatii vain pientä harjoittelua ja udelleen oppimista. Vertaisin tätä samaan, kun vaihtaisi työpaikkaa jolloin koneet ja toimintatavat yleensä ovat toiset.

Toisaalta ihmiselle työ elämässäkin pienikin muutos on järkyttävää, jos on 5-20 vuotta tehnyt töittä sinisellä kynällä ja pomo tuokin vihreän joka on hitusen parempi, niin työn tekijöistä 40% menee aivan sekaisin. Valitettavasti tämän olen huomannut.

Joten hienoa on, että vaihtaa saa ilmaiseksi. Sapaa taas oppi uutta ja jos huono tuuri niin muutaman vuode sitten huudella ärrä päittä, mutta ilman epäonnistumisia ei voi tulla onnistumisia.

”siis ihan jotain muuta”

kekri76
kekri76
ja koskahan alkavat jakaa tuota päivitystä?

Wishmaster

tonttila
tonttila
Hmm. Ehtiiköhän se vuoden aikana päivittyä niin paljon että se on jo sen verran vakaa että sen uskaltaa vaihtaa. Itsellä 7 ja pojan läppärissä 8.1 jota en osannut alkuun käyttää yhtään.
emagdnim
emagdnim
Originally posted by ackalin:
Itse olen kans sitä mieltä että en ymmärrä 8 kritiikkiä, koska se on taa hivenen parempi kuin 7.

Winukoissa minusta on menty aina askel aina toimimavapaan ohjelmaan. Ainoa kunnon takapakki oli Millenium joka poistuskin alta vuoden muistaakseni markkinoilta.

8 uuden lainen aloitus näkymä vaatii vain pientä harjoittelua ja udelleen oppimista. Vertaisin tätä samaan, kun vaihtaisi työpaikkaa jolloin koneet ja toimintatavat yleensä ovat toiset.

Toisaalta ihmiselle työ elämässäkin pienikin muutos on järkyttävää, jos on 5-20 vuotta tehnyt töittä sinisellä kynällä ja pomo tuokin vihreän joka on hitusen parempi, niin työn tekijöistä 40% menee aivan sekaisin. Valitettavasti tämän olen huomannut.


Itselläni ainakin kasin kritiikki koskee sitä, että sillä ei ole yhtenäistä käyttöliittymää. Esim. asetuksistakin saatetaan pompata työpöydälle ohjauspaneeliin. Lisäksi "modern ui", vai millä sitä nyt kutsutaankaan, on hiton kömpelö "desktopille", jossa on hiirikin käytettävissä. Saa siihen vissii nykyää jopa kaks softaa vierekkäin ruudulle? Mahtava tabletille, mut ikkunointisysteemit hakkaa tehokkuudessaan kyllä 1000-0, kun on näppis ja hiiri käytössä. Nykyään ku lähes kaikilla on vähintään se 1080p-näyttö käytössä.

Originally posted by ackalin:

Joten hienoa on, että vaihtaa saa ilmaiseksi. Sapaa taas oppi uutta ja jos huono tuuri niin muutaman vuode sitten huudella ärrä päittä, mutta ilman epäonnistumisia ei voi tulla onnistumisia.

On hienoa, mut kuten itsekin ymmärrät, että microsoft on itse ymmärtänyt, että kasi oli väärä suunta. Niin väärä, että jopa seiskasta voi päivittää. Palasivat taaksepäin eivätkä tuputa "modern ui:ta" väkisin, vaa sulauttivat sen osaksi startmenua.

Ei kaikkeen **skaan tarvi tottua vaan sen takia, että se on uutta. Ei kaikki uus ole parempaa. Itse tosin uskon, että seiska tulee jylläämään siltikin vielä pitkään, uusi xp. Ei kymppi tuo yrityksillekkään vielä mitään niin merkittävää, että ois pakko päivittää.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. tammikuuta, 2015 @ 12:15
Lumikki
Lumikki
Mitä ihmeen vaikeuksia kritiikin ymmärtämisessä on?

Ei me kaikki ihmiset olla samanlaisia ja arvosteta samoja asioita. Usein joku asia kehittyy johonkin tiettyyn suuntaa, jotkut ihmiset pitää siitä ja toiset eivät. Ei tuossa ole mitään ihmellistä tai vaikeasti ymmärrettävää.

Minun mielestä Windows 2000 oli viimeinen kunnollinen Windows. Ongelma ei minulle ollut että ne Windowsit kehittyivät paremmiksi tietyille kuluttajaryhmälle vaan että Microsoft alkoi tekemään käyttäjän puolesta päätöksiä miten sitä käyttöjärjestelmää pitää käyttää. Eli alettiin olettaa että se kuluttaja halusi jonkin asian tietyllä tavalla. Tämä näkyi jo Windows XP:ssä. Ihan sama kuin Windows 8:ssa olettiin että ihmiset hypäisi ilosta käyttöjärjestelmään joka on suunniteltu kosketusnäyttö pohjaiseksi, vaikka suurin osa Windows käytöstä tapahtui hiirellä ja näppäimistöllä. Kyse ei ollut pelkästä lisämahdollisuudesta vaan hienovaraisesta pakotuksesta Microsoftin määrittelemään toimintatapaan. Joita käyttäjät sitten joutui osittain kiertämään omilla tempuillaan saadakseen haluamansa. Kyse on Microsoftin visio ongelmasta, joka ei ole aina sama kuin käyttäjän visio eli mihin suuntaan pitäisi mennä.

Joten kun tarjotaan Windows 10:ntä ilmaiseksi niin kyse ei ole siitä mitä se maksaa, vaan siitä miten se soveltuu käyttäjlle. En tarkoita että hinnalla ei ole merkitystä vaan että huonosti minulle soveltuvaa en minä ota edes ilmaiseksi, silloin kun se ei sovellu minun käyttöön parhaalla mahdollisella tavalla.

Joten kyse on siitä että kenelle Windows 10 käyttöjärjestelmä on suunniteltu ja kenelle se soveltuu. Ei aina kannata luulla että se mitä itse ajattelee asiasta on sama kaikien muidenkin ihmisten suhteen. Ihmisillä on eri haluja ja tarpeita, eikä yksi ja sama asia aina pysty niitä täyttämään kaikille. Jokaisen pitää vain valita se itselle parhaiten soveltuva käyttöjärjestelmä, joillekin se on juuri Windows 10 ja toiselle jotain muuta.

Mitä tulee minuun niin itse siirryin muutama vuosi sitten Linux puolelle, koska tilanne maailmassa oli muutunut. Windows kehityssuunta oli minun tarpeisiini nähden huono ja siten vielä viihdeteollisuus omilla DRM tarpeillaan tuhosi minulle Windows alustan käytön pelaamiseen. Joten siirtyminen Linuxiin oli minulla monella tapaa ainoa vaihtoehto. En usko että koskaan palaan enää Microsoftin tuotteisiin vaikka ne olisi ilmaisia. Eikä tämä tarkoita että Linux olisi täydellinen minulle, se vain on parempi vaihtoehto tällä hetkellä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26. tammikuuta, 2015 @ 12:12
yrjoaleks
yrjoaleks
Originally posted by ackalin:
Itse olen kans sitä mieltä että en ymmärrä 8 kritiikkiä, koska se on taa hivenen parempi kuin 7.

Winukoissa minusta on menty aina askel aina toimimavapaan ohjelmaan. Ainoa kunnon takapakki oli Millenium joka poistuskin alta vuoden muistaakseni markkinoilta.

8 uuden lainen aloitus näkymä vaatii vain pientä harjoittelua ja udelleen oppimista. Vertaisin tätä samaan, kun vaihtaisi työpaikkaa jolloin koneet ja toimintatavat yleensä ovat toiset.

Toisaalta ihmiselle työ elämässäkin pienikin muutos on järkyttävää, jos on 5-20 vuotta tehnyt töittä sinisellä kynällä ja pomo tuokin vihreän joka on hitusen parempi, niin työn tekijöistä 40% menee aivan sekaisin. Valitettavasti tämän olen huomannut.

Joten hienoa on, että vaihtaa saa ilmaiseksi. Sapaa taas oppi uutta ja jos huono tuuri niin muutaman vuode sitten huudella ärrä päittä, mutta ilman epäonnistumisia ei voi tulla onnistumisia.


yrjoaleks
yrjoaleks
Minulla on 7:ka ja 8:si ja kyllä se ero on todella pieni. Vähän oudoksutti 8:sin käyttis mutta ehdin jo siihenkin tottua. Nyt sitten muutama kuukausi sitten sattuin sivuille josta voi imuroida 7:kan käyttöliittymän 8:siin. Vaihdoin sen ja nyt olen ihan tyytyväinen. Täytyy katsela nyt sitten valmista 10:piä ennen kun sitä edes ilmaiseksi lataisin. Ainakin paljon pitäisi olla parannuksia.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5399 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä