AfterDawn logo

Microsoft esitteli Windows 10:n DirectX 12- ja Xbox One -ominaisuuksia

Panu Roivas Panu Roivas

Microsoftin Xbox-osaston johtaja Phil Spencer esitteli yrityksen Windows 10 -tapahtumassa uuden käyttöjärjestelmän tuomia parannuksia pelaajille. Suurimpina uutuuksina olivat DX12 ja uusi Windows 10 Xbox App.

Windows 10 tuo mukanaan työpöydälle Xbox-sovelluksen, jonka kautta käyttäjä voi hallinnoida asentamiaan pelejä ja omaa käyttäjätiliään, joka on luonnollisesti yhteydessä myös Xbox Oneen. Työpöydällä toimiva sovellus kykenee tallentamaan viimeisimmät 30 sekuntia pelikuvaa. Jatkossa myös Xbox One -pelit voidaan streamata mille tahansa Windows-laitteelle, kuten tableteille.

Tulevaa DirectX 12 -rajapintaa demottiin tällä kertaa muun muassa Futuremarkin tulevalla DX12-testillä, jolla voi verrata suorituskykyä Microsoftin rajapintojen välillä. Lisäksi demona toimi tuleva Fable Legends -peli, joka toimii DX12-rajapinnalla. Peli tulee saataville Windows- ja Xbox One -alustoille, ja mahdollistaa online-moninpelin molempien alustojen välillä.

DX12 mahdollistaa entistä tiheämmät pelimaailmat parantamalla erityisesti CPU:n hyödyntämistä peleissä, ja Phil Spencerin mukaan suorituskyky paranee parhaimmillaan 50 prosenttia. Lisäksi tehonkulutuksen luvataan jopa puolittuvan verrattuna DX11-rajapintaan.


Windows 10 on myös tulossa Xboxille. Luonnollisesti kaikki Windows 10:n ominaisuudet eivät tule saataville konsolin kautta, mutta uusi käyttöjärjestelmä mahdollistaa ainakin työpöytäpuolelta löytyvien Universal-sovellusten tuomisen myös pelikonsolille. Lisää peliominaisuuksista kerrotaan Game Developers Conference -tapahtumassa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT