Intel ei aio toppuutella: Skylake-suorittimia tulossa vuoden lopulla

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (7)

Intel ei aio toppuutella: Skylake-suorittimia tulossa vuoden lopulla
Intelin kertoi viime vuoden neljännen kvartaalin tulosjulkistuksen jälkeen pidetyssä sijoittajapuhelussa, että yhtiö aikoo esitellä uuden sukupolven Skylake-suorittimet aiemmin ilmoitetun aikataulun mukaisesti.

Puolijohdejätillä on ollut ongelmia 14 nanometrin valmistustekniikan käyttöönotossa, minkä takia uudet Broadwell-suorittimet ovat tulleet markkinoille odotettua hitaammin. Viime vuoden puolella Intel esitteli jo hyvin ohuisiin tietokoneisiin ja tabletteihin tarkoitetut Core M -piirit, mutta niitä käyttäviä tietokoneita ei ole näkynyt kaupoissa. CES-messuilla Intel laajensi Broadwell-valikoimaa ultrabook-kannettaviin tarkoitetuilla Core-suorittimilla.

Broadwellin myöhästymisen takia Intelin on spekuloitu lykkäävän uutta mikroarkkitehtuuria käyttävien Skylake-suorittimien esittelyä, sillä yhtiön suunnitelmana on ollut tuoda ne markkinoille vuoden 2015 jälkimmäisellä puolella. Käytännössä Broadwell- ja Skylake-julkaisujen väli jäisi selvästi alle vuoden mittaiseksi. Sijoittajapuhelussa Brian Krzanich ilmoitti kuitenkin, ettei aikataulutukseen ole tulossa muutosta. Ensimmäiset Skylake-suorittimet ilmestyvät tämän vuoden loppupuolella.


Tiiviin julkaisusyklin vuoksi markkinoille ilmestyy ilmeisesti lähes samanaikaisesti nykyisten 9-sarjan emolevyjen LGA 1150 -kannan kanssa yhteensopivia Broadwell-työpöytäsuorittimia sekä tulevan LGA 1151 -kannan kanssa yhteensopivia Skylake-suorittimia.

Sijoittajapuhelussa Intelin toimitusjohtaja kertoi myös, että yhtiö pohtii parhaillaan 10 nanometrin valmistustekniikan ajoitusta. Päätöksiä ei ole vielä tehty, mutta uutisia saatetaan kuulla vielä tämän vuoden lopulla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

7 kommenttia

jartar
jartar
Olisikohan Skylake jo varteenotettava prosessori päivitystä varten?
Nimimerkillä i5 2500K vuodesta 2011

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Sefriol
Sefriol
Originally posted by jartar:
Olisikohan Skylake jo varteenotettava prosessori päivitystä varten?
Nimimerkillä i5 2500K vuodesta 2011
Itellä löytyy 2600k enkä ajatellut vaihtavani. Päivitän konettani raskaammalla kädellä aikaisintaan ensi vuonna. Luultavasti siirryn kokonaan SSD-levyihin (PCI-e väylällä).

Enemmänkin tuntuu siltä, että uusimmat prosessorit parantavat lähinnä virrankäytössään. Sen lisäksi prosessori käyttää lga1551 sockettia, jonka seurauksena tarvitset uuden emolevyn (tai näin ainakin olen ymmärtänyt). Siinä samalla kannattaisi siis päivittää DDR4 muisteihin.

Eli ei mikään pieni päivitys olisi edessä.
jartar
jartar
Tiedossa, että emo menisi vaihtoon samalla, mutta eipä se mitään haittaisi. Tähän tietoon Skylake tarjoaa tuen DDR3 ja DDR4 muisteille. Katsellaan mitä tulee ulos ja mietitään sitten kannattaako osto, vai pitääkö prosessorin vaihtoa lykätä eteenpäin hamaan tulevaisuuteen. Kukkaro ainakin pitäisi jälkimmäisestä vaihtoehdosta...

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

7520G
7520G
Originally posted by jartar:
Tiedossa, että emo menisi vaihtoon samalla, mutta eipä se mitään haittaisi. Tähän tietoon Skylake tarjoaa tuen DDR3 ja DDR4 muisteille. Katsellaan mitä tulee ulos ja mietitään sitten kannattaako osto, vai pitääkö prosessorin vaihtoa lykätä eteenpäin hamaan tulevaisuuteen. Kukkaro ainakin pitäisi jälkimmäisestä vaihtoehdosta...
Kysymys: Tarvitsetko tehokkaampaa prossua?

Intel core i7 4700mq, nvidia geforce GTX765m,8GB, 750GB 7200rpm

jartar
jartar
Originally posted by 7520G:

Kysymys: Tarvitsetko tehokkaampaa prossua?

En tällä hetkellä. Prossuakin on kellotettu vain hyvin miedosti kun en tällä hetkellä enempää tehoa tarvitse. Tulevaisuus näyttää mikä on kannattavaa ja mikä ei...

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

wipe2000
wipe2000
> Viime vuoden puolella Intel esitteli ... Core M -piirit, mutta niitä
> käyttäviä tietokoneita ei ole näkynyt kaupoissa.

Kyllähän esim. Acerin Switch löytyy vaikkapa Verkkokaupan hyllystä:
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/...a-Win-8-1-musta
Sundin2win
Sundin2win
Originally posted by jartar:
Olisikohan Skylake jo varteenotettava prosessori päivitystä varten?
Nimimerkillä i5 2500K vuodesta 2011
Ihan samaa tässä itsekkin mietiskelen. Kalliiksihan tuo varmasti tulee.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 5396 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 3 WLAN ja lähiverkot
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä