Lenovolta höyhenenkevyt 13-tuumainen kannettava

Kirjoittaja Panu Roivas,

Lenovolta höyhenenkevyt 13-tuumainen kannettava
Lenovon uusi LaVie Z on toistaiseksi kevyin 13-tuumaisella näytöllä varustettu kannettava.

Ultrabookien markkinoille tulon myötä tarjolla on kasoittain kevyitä kannettavia, mutta vasta Intelin uusien Broadwell-suorittimien myötä suorittimen jäähdytys on saatu ratkaistua siihen malliin, että Lenovo on saanut tiputettua uusimman 13-tuumaisen mallinsa 777 grammaan, eli vain hieman enemmän kuin ensimmäinen Applen iPad.

Magnesium-litiumista rakennettu kuori on Lenovon mukaan 50% alumiinia kevyempi, mutta yhtä kestävä kuin aiemmat magnesium-kuoret. Tarjolle tulee kaksi versiota, HZ550 ja HZ750, joista jälkimmäinen on hybridi-malli, jossa on irroitettava tablet-näyttö. Molemmissa malleissa on 13,3-tuumainen 1080p-näyttö, jonka voi vaihtaa myös 2560x1440-resoluutoiseen paneeliiin. Suorittimena toimii joko Core i5 tai Core i7, ja tallennustilasta vastaa 128 Gt SSD.

Huomioitavaa on kuitenkin, että siinä missä Dellin uudelle XPS 13 -mallille luvataan akkukestoa jopa 15 tuntia, Lavie Z HZ550 kesti Lenovon testeissä vain 5h 50m. Nähtäväksi jää miten uusien superkevyiden kannettavien taistossa käy puolueettomissa arvosteluissa. Lenovo LaVie Z tulee myyntiin jenkkilässä toukokuussa alkaen 1299$ suositushinnasta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 11 - Keskustelu 115 Windows -ongelmat
Biisiketju 5006 Vapaata keskustelua
Videoketju 404 Vapaata keskustelua
Vuoden puhelin 2021 3 Yleistä keskustelua kännyköistä
Microsoft Edge - Keskustelu 17 Windows -ongelmat
Mitä tarkastaa/päivittää uuteen valmiiseen konepakettiin. 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1143 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelikone 700€ 1 Uutta tietokonetta ostamassa
Pelejä ilmaiseksi 74 PC:n pelit
Thunderbird/Gmail ongelma 17 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä