Lenovolta höyhenenkevyt 13-tuumainen kannettava

Kirjoittaja Panu Roivas,

Lenovolta höyhenenkevyt 13-tuumainen kannettava
Lenovon uusi LaVie Z on toistaiseksi kevyin 13-tuumaisella näytöllä varustettu kannettava.

Ultrabookien markkinoille tulon myötä tarjolla on kasoittain kevyitä kannettavia, mutta vasta Intelin uusien Broadwell-suorittimien myötä suorittimen jäähdytys on saatu ratkaistua siihen malliin, että Lenovo on saanut tiputettua uusimman 13-tuumaisen mallinsa 777 grammaan, eli vain hieman enemmän kuin ensimmäinen Applen iPad.

Magnesium-litiumista rakennettu kuori on Lenovon mukaan 50% alumiinia kevyempi, mutta yhtä kestävä kuin aiemmat magnesium-kuoret. Tarjolle tulee kaksi versiota, HZ550 ja HZ750, joista jälkimmäinen on hybridi-malli, jossa on irroitettava tablet-näyttö. Molemmissa malleissa on 13,3-tuumainen 1080p-näyttö, jonka voi vaihtaa myös 2560x1440-resoluutoiseen paneeliiin. Suorittimena toimii joko Core i5 tai Core i7, ja tallennustilasta vastaa 128 Gt SSD.

Huomioitavaa on kuitenkin, että siinä missä Dellin uudelle XPS 13 -mallille luvataan akkukestoa jopa 15 tuntia, Lavie Z HZ550 kesti Lenovon testeissä vain 5h 50m. Nähtäväksi jää miten uusien superkevyiden kannettavien taistossa käy puolueettomissa arvosteluissa. Lenovo LaVie Z tulee myyntiin jenkkilässä toukokuussa alkaen 1299$ suositushinnasta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Latausjohto irti vai ei? 10 Kannettavat tietokoneet
Windows 11 - Keskustelu 1 Windows -ongelmat
Biisiketju 4701 Vapaata keskustelua
Windows 10 - Keskustelu 1206 Windows -ongelmat
Audacity, äänen parantaminen. 2 Ajuri- ja softaongelmat
Saako n. 700 eurolla kevyeen pelaamiseen soveltuvaa läppäriä? 7 Uutta kannettavaa ostamassa
Perseilyketju. 2169 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 51 PC:n pelit
Windows ohjelmat käy hitaalla/ ei toimi 18 Windows -ongelmat
Television ja läppärin yhdistäminen 8 Televisiot
Näytä lisää viestejä