AfterDawn logo

Dell julkaisi maailman pienimmän 13-tuumaisen kannettavan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Dell esitteli CES-messuilla Las Vegasissa millaisia tietokoneita Intelin aiemmin julkistetuilla Broadwell-U-prosessoreilla on mahdollista saada aikaan. Tuloksena oli esimerkiksi maailman pienimmäksi 13 tuuman kannettavaksi kehuttu uusi XPS 13.

Vuoden 2015 XPS 13 -mallia katsoessa huomaa heti tietokoneen näytön ympärillä olevat erittäin kapeat kehykset. Dell on kaventanut näytön kehykset yläreunasta ja sivuilta 5,2 millimetriin, minkä ansiosta 13-tuumaisella näytöllä varustettu tietokone vastaa fyysisiltä mitoiltaan perinteistä 11 tuuman kannettavaa. Kehysten ohentamisen seurauksena Dell on joutunut myös siirtämään webcameran ylhäältä vasemaan alareunaan.

Uudessa XPS 13:ssa käytetään erittäin tarkkaa 3200x1800 pikselin näyttöä, mutta saataville tulee myös kukkarolle ystävällisempi Full HD -versio. Sopiva suorittimen voi valita Core i3-, i5- ja i7-vaihtoehdoista. Keskusmuistia on tarjolla neljä tai kahdeksan gigatavua. Tallennustilavaihtoehtoja on 128, 256 ja 512 gigatavua. Halvin malli irtoaa matkaan 800 dollarilla.


CES-messuilla Dell päivitti myös XPS 15:n. Kookkaammassa kannettavassa käytetään kosketusnäytöllistä 4K-näyttöä (perusversiossa Full HD), mutta suorittimina käytetään Haswell-sukupolven Core i5- ja i7 -prosessoreita. XPS 15:n graafisesta suorituskyvystä vastaa Nvidian GeForce GT 750M.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT