Asus vei Windows-tabletit iPad Airin kokoluokkaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Asus vei Windows-tabletit iPad Airin kokoluokkaan
Zenfone Zoom -kamerapuhelimen ja Zenfone 2 -älypuhelimien lisäksi Asus esitteli CES-messuilla uusia Windows-tabletteja – eikä mitä tahansa tabletteja, vaan yhdet "ohuimmat Windows-täppärit".

Windows-julkistukset olivat osittain vanhan kertaamista, sillä kärkimalli Transformer Book Chi T300 nähtiin jo viime vuoden kesänä Computex-messuilla. Sen vain 7,6 millimetriä paksun rungon (näppäimistötelakan kanssa 16,5 mm) taustalta löytyy Intelin 14 nanometrin tuotantotekniikalla valmistettu Core M -suoritin. Chi T300 on siis suunnilleen yhtä paksu kuin Applen alkuperäinen iPad Air. 12,5-tuumaisen näytön tarkkuudessa ei ole säästelty, sillä sen resoluutio kohoaa 2560x1440 pikseliin. Tarjolle tulee myös Full HD -näyttöinen versio. Tarkemmat tekniset tiedot löytyvät täältä.


Transformer Book Chi -mallistoon liittyi myös kaksi edullisempaa Intelin Atom Z3775 -suorittimilla (Bay Trail) varustettua mallia T100 (7,2 mm:ä paksu) ja T90 (7,5 mm:ä paksu). Teknisesti ne eroavat lähinnä kosketusnäytön koon ja resoluution suhteen: T100:ssa on 10,1 tuuman ja 1920x1200 pikselin näyttö, kun taas T90:ssä on 8,9 tuuman 1280x800 pikselin näyttö. Molemmissa on kahden megapikselin etukamera ja viiden megapikselin takakamera. Tallennusmuistia on saatavilla 32 tai 64 gigatavua ja keskusmuistia yksi tai kaksi gigatavua. Tarkemmat tekniset tiedot löytyvät linkkien takaa: T100 ja T90.

Alla olevat kuvat ylhäältä lukien: T300, T100 ja T90.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä