AfterDawn logo

Äärimmäisen ohuen 12 tuuman MacBook Airin tiedot vuotivat

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

IOS 8:n useita ominaisuuksia etukäteen vuotanut Mark Gurman on paljastanut 9to5mac-verkkosivuston kautta uusia tietoja kehitteillä olevasta 12 tuuman MacBook Airistä.

Apple on tunnetusti ihannoinut äärimmäisen ohuita ja yksinkertaisia tuotteita, joten ei ole erityisen suuri yllätys, että Apple on päättänyt laittaa MacBook Airinkin laihdutuskuurille. Ylimääräisen läskin poiston yhteydessä Apple on hankkiutunut eroon kaikista porteista 3,5 millimetrin audioliitäntää ja käännettävää USB Type C -porttia lukuun ottamatta.

Tulevasta MacBook Airistä ei löydy Gurmanin lähteiden tietojen mukaan lainkaan MagSafe-latauspistoketta, muistikortinlukijaa tai tavallista USB-porttia. Tiedostot siirretään joko langattomasti tai USB Type C -porttia pitkin – uusi USB-portti toimii samalla myös tietokoneen latauspistokkeena. Type C -mallisen portin etuna on, että se on pienempi kuin tavallinen, minkä lisäksi johto voidaan kytkeä siihen kummin päin tahansa. Ohuen designin saavuttamiseksi MacBook Airin kosketuslevykään ei pidä enää painettaessa klik-ääntä.


Näppäimistö on myös puristettu tiiviimpään pakettiin, jotta tietokoneesta saataisiin mahdollisimman kompakti. Näppäimistön yläpuolelta löytyy neljä ritilää, joiden tarkoituksena on päästää pihalle kaiuttimien ääntä sekä lämpöä – tietokoneessa ei ole lainkaan tuuletinta. Suorittimena käytetään varmasti Intelin uusia 14 nanometrin tekniikalla valmistettuja Broadwell-piirejä.

(Yllä oleva kuva on 9to5macin tekemä luonnos 12" MacBook Airista)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT