Samsung esitteli erittäin ohuen kannettavan ja kaarevanäyttöisen AIO:n

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Samsung esitteli erittäin ohuen kannettavan ja kaarevanäyttöisen AIO:n
Ensi viikolla alkaa taas CES-elektroniikkamessut Las Vegasissa ja luvassa on julkistuksia siinä määrin, että kaikkein vahvimpiakin alkaa hirvittää. Samsung ei halua jäädä julkistusryöpyn alle, minkä takia se päätti esitellä uuden ATIV Book 9 Ultrabookin ja kaarevanäyttöisen all-in-one-tietokoneen jo etukäteen.

ATIV Book 9 Ultrabook on äärimmäisen ohut ja kevyt 12 tuuman kannettava: paksuutta on vain 11,45 millimetriä ja massaa 0,94 kilogrammaa. Ohuen rakenteen on mahdollistanut Intelin uudet Broadwell-pohjaiset Core M -suorittimet, joihin perustuvia ultrabookeja ja hybridejä nähdään CES-messuilla todennäköisesti monta muutakin. Erittäin tarkassa 2560x1440 pikselin näytössä on niin sanottu outdoor-tila, jonka ansiosta näytön kirkkaus voidaan nostaa parhaimmillaan 700 nitiin.

Ohuiden kannettavien kohdalla herää heti tietysti kysymys akkukestosta. Samsung lupaa kannettavan akusta riittävän virtaa 10,5 tunnin käyttöön yhdellä latauskerralla. Tietokoneessa on myös Samsungin puhelimista tuttu Ultra Power Saving Mode, jonka avulla tietokonetta voi käyttää tunnin pidempään (joskon käyttö on rajoitetumpaa, koska joitain toimintoja joudutaan sulkemaan kokonaan).


Book 9 tulee myyntiin vuoden 2015 alussa ja hintaa sille on kertynyt 1200 (4GB muistia, 128 GB tallennustilaa) tai 1400 dollaria (8 GB muistia, 256 GB tallennustilaa).

ATIV One 7 on astetta erikoisempi all-in-one-tietokone, sillä siitä löytyy kaareva näyttö. Kaarevia näyttöjä on nähty Samsungilta jo muutamissa puhelimissa, televisioissa ja näytöissä, mutta nyt ne tulevat tietokoneisiinkin. One 7:n näyttö on 27-tuumainen (TN-paneeli) ja tarkkuutta löytyy 1920x1080 pikselin verran. Suorituskyvystä huolehtii Core i5 -prosessori ja kahdeksan gigatavua keskusmuistia. Tallennustilaa tarjoaa teratavun kiintolevy (5400 RPM). Hintaa kokoonpanolla on 1300 dollaria.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4486 Vapaata keskustelua
Videoketju 349 Vapaata keskustelua
selaimen jatkuvat evästeiden ilmoitukset 5 Vapaata keskustelua
Uusi setuppi ei postaa 5 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2133 Vapaata keskustelua
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 8 Virukset ja haittaohjelmat
Konepaketti toimistokäyttöön, 600€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1083 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Näytä lisää viestejä