Satasen Windows-tabletit tulivat jouluksi Suomeen

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (5)

Satasen Windows-tabletit tulivat jouluksi Suomeen
Microsoft lupasi keväällä tarjota laitevalmistajille Windowsia ilmaiseksi alle yhdeksän tuuman laitteisiin, mikä mahdollisti käytännössä Windows-tablettien laajentumisen sadan euron hintaluokkaan. Halvat hinnat ovat tulleet mahdolliseksi myös Intelin tukimaksujen ansiosta (mikäli laitteissa käytetään Intelin mobiilisuorittimia). Syksyn aikana näitä laitteita on alkanut virrata suomalaisten kauppojen hyllyille.

HP:n valikoimista löytyy esimerkiksi 32 gigatavun tallennustilalla ja seitsemän tuuman näytöllä (1280x800 pikseliä) varustettu HP Stream 7 5700no. Tablettia myyvät Suomessa esimerkiksi Gigantti ja Multitronic. Hinnat liikkuvat noin 130 eurossa.

Vastaavanlaista tablettia myydään Linx-nimellä Tokmannilla, mutta sen hinta on vain 99 euroa.


Verkkokauppa.comikin on trendissä mukana. Kauppa on tuonut myyntiin oman ProCaster-brändin alla myytävän Yedi 7:n. Tabletti maksaa yhtä paljon kuin edellä mainittu Linx, mutta tallennusmuistia ProCasterissä on vain 16 gigatavua. Kaikkien edellä mainittujen tablettien mukana toimitetaan myös vuoden Office 365 -lisenssi.

Kaikista tableteissa on gigatavu keskusmuistia sekä muistikortinlukija. Linxissä ja ProCasterissä on lisäksi HDMI-paikka sekä kahden megapikselin etukamera (HP:ssä on VGA-tasoinen etukamera).

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

qwerty83
qwerty83
Olisi mukava lukea jonkinlainen arvostelu näistä halpiksista. Hyvin pitkälti samaa käpyistä rautaa, mutta eroja halvoissakin laitteissa yleensä tuntuu olevan. Tuollainen halpa Windows tabletti kiinnostaisi aika paljon kattavan tiedostotuen takia.
tataka
tataka
Originally posted by qwerty83:
Olisi mukava lukea jonkinlainen arvostelu näistä halpiksista. Hyvin pitkälti samaa käpyistä rautaa, mutta eroja halvoissakin laitteissa yleensä tuntuu olevan. Tuollainen halpa Windows tabletti kiinnostaisi aika paljon kattavan tiedostotuen takia.
http://www.notebookcheck.net/Point-of-V...w.129561.0.html tossa jostaikin halppiksesta arvostelu ja se 16 gigaa ei riitä vaan pitäisi olla vähintään 32 gigaa jollei halua kikkailla mitä peruskäyttäjä ei osaa. Tuolla sivulla myös joku 7 tuumainen halppiksen arvostelukin jossain.

Linx tabletti vaikuttaa aika hyvältä hinta/laatu suhteeltaan jos vertaa saman hintaisiin androideihin, tosin lenovolta aika hyviä satasellakin saa mutta tuo paljon monipuolisempi.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Windows phone on vikkelä käyttis, mutta täppäreissä tilanne ei taida olla niin auvoisa?
Sinällään kyllä olisi kiinnostavaa nähdä vertailu täppäripuolellakin. Puhelinpuolella windows phone on osoittautunut oivaksi alustaksi!

Jep. Näyttäisi siltä, että 32 gigaa ssd muistia ja 2 gigaa keskusmuistia on tällä hetkellä järkevin minimi windows täppäreille!

Kiitos tuosta linkistä yllä!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16. joulukuuta, 2014 @ 20:11
perhana
perhana
Originally posted by hannibal_pjv:
Windows phone on vikkelä käyttis, mutta täppäreissä tilanne ei taida olla niin auvoisa?
Sinällään kyllä olisi kiinnostavaa nähdä vertailu täppäripuolellakin. Puhelinpuolella windows phone on osoittautunut oivaksi alustaksi!

Jep. Näyttäisi siltä, että 32 gigaa ssd muistia ja 2 gigaa keskusmuistia on tällä hetkellä järkevin minimi windows täppäreille!

Kiitos tuosta linkistä yllä!

Niin siis noissa windows-tableteteissahan pyörii ihan normi windows 8.1 käyttöjärjestelmä joka on aivan eri asia kuin windows phone järjestelmä, itselläni ollut puolisen vuotta käytössä kiinasta tilattu Cube Iwork8 jossa myös 32 gigan ssd ja 2 gigaa keskusmuistia kuten noissakin, mutta näytön koko on 8 tuumaa, ja täytyy sanoa että olen kyllä positiivisesti yllättynyt nopeuteen tuolla atom baytrail prosessorilla, ja virrankulutuskin on saatu melko hyvin kuriin.
Normaali työpöytä-koneeseen verrattuna yllättää se kuinka nopeasti tabletti sammuu lepotilaan ja avautuu, eli siinä ei ole juuri mitään viivettä, ja vaikka sammuttaa virrat kokonaankin ei sekään vie aikaa juuri ollenkaan.

Ja sitten se mikä tekee tuollaisesta windows-tabletista ylivertaisen android-tabletteihin verrattuna, on tosiaan käyttöjärjestelmän kaksi puolta, eli se Tile-puoli (metro) joka on yksinkertainen ja helppo käyttää kosketusnäytöllä ja johon löytyy jo ihan mukavasti sovelluksiakin, ja sitten jos tarvitsee tehdä jotain tehokkaampaa voi siirtyä normaali työpöytä-puolelle jossa sitten toimii kaikki ne samat windows-ohjelmistot joihin on tottunut normaalissa pöytäkoneessakin, eli vaikkapa se täysiverinen office, eikä mikään nettisivukaan jää toimimatta vaikka sitä ei olisi tehtykkään mobiiliselaimille, eli myös se flash toimii aivan kuten pöytäkoneessa tai kannettavassa.
Ja yhtenä hyödyllisenä ominaisuutena android-tablettiin verrattuna on vielä mahdollisuus luoda useampi erillinen käyttäjätili joilla jokaisella oma salasanansa, aivan kuten siinä pöytäkoneessakin, ja tili vieläpä synkronoituu pöytäkoneella olevan tilin kanssa helposti.

Tuohon uutiseen kommentoisin senverran, että kyllähän tuo Tokmannikin näyttää tarjoavan tuohon Linx7-tablettiin Office 365:n vuoden lisenssin kaupanpäälle.
MobileMn
MobileMn
Niin ja onhan meillä kotimainen Eve T1 windows tablettikin :)
http://www.eve-tech.com/

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
Biisiketju 5400 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2217 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä