Windows 10:n uusi Cortana ja Xbox-sovellus vuotivat

Kirjoittaja Matti Robinson, | Kommentteja (3)

Windows 10:n uusi Cortana ja Xbox-sovellus vuotivat
Microsoft valmistelee lehdistötilaisuutta tammikuuksi, jolloin sen on tarkoitus esitella Windows 10:n kuluttajaominaisuuksia. Ennen tammikuun 21. päivää opimme kuitenkin uutta Windows 10:stä – ja tällä kertaa mm. Cortanasta.

The Verge on nyt esitellyt vuotaneita kuvia Windows 10 build 9901:stä, joissa esiintyy uusi pöytäkoneiden Cortana-assistentti sekä Windowsin oma Xbox-sovellus. Jo aiemmin työpöytä-Cortana vuoti videoesittelyssä (kuva yllä) ja tätä ennen huhutiedot osasivat kertoa ääniassistantin uudesta kodista työpöydällä.

Uudet kuvat kertovat, että Cortana sijoittuu hakupalkkiin ja sillä voi odotetusti hakea ääni- tai tekstikomennoilla sisältöä verkosta tai tietokoneesta.


Toinen vuotaneista sovelluksista on Windowsin oma Xbox-sovellus, jolla pääsee käsiksi pääosin kaikkeen Xbox-sisältöön, mukaanlukien saavutukset ja kaupan. Sovellus ilmoittaa keskeneräisyydestä, joten muutoksia siihenkin varmasti vielä nähdään.

The Verge kertoo myös, että muutoksia on tehty mm. tehtäväpalkin animaatioihin, yhä enemmän ohjauspaneelin toimintoja sisältävään asetusvalikkoon sekä verkkokauppoihin, jotka yhdistyvät yhdeksi Windows Storeksi.

Kuvia löydät The Vergen artikkelista.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

Sefriol
Sefriol
Microsoftin tyylissä on hirveästi tyhjää tilaa. Tämä sopii yleensä kosketusnäytöllisiin laitteisiin, mutta työpöytäkäyttö on yleisesti tarkoitettu tehokkaaseen työskentelyyn, jolloin kaikki tila halutaan ottaa kunnolla käyttöön. Sellaiseen eivät oikein nämä Modern/Metro UI:n valikot sovi.
muppis
muppis
Näitä "vuotoja" tulee nykyään niin paljon, että on näköjään alettu käyttämään ihan markkinointikikkana. Minulle ne menetti tehonsa jo Nokian kulta-aikana, kun alkoi paistaan läpi kuin puhkikävelty saapas. Julkaisisivat ihan reilusti, että tämmöstä. Tosin ei se kiinnostaisi ketään, kun sitä ei ole 'salaa' saatu.

Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

power_age
power_age
Mitähän tavalliset suomalaiset joiden kieli käänny kunnolla kun siihen suomeen tekevät jollakin coratanalla, se kun nyt kuitenkin taitaa olla niin että suurin osa suomalaisista, menee se englanti kummeli englannilla, cortanan tulos suomailaselle on juuri se mitä joskus arvailin, suurimalle osalle yhtä tyhjän kanssa.

Ohjelmiston kehittäjien märkä uni vain, tervetuloa puhumaan suomea kun kaikki on niin yksikertaista helppoa, varsinkin vanhemmalle väelle, oppiminenkin taitaa iän myötä ilmeisesti sen kun helpottua, vai menikö joku (persilleen), esim. tällaiset englantia tarkoittavat sanat kyllä annetaan vaihtoehtoina useassa paikassa, slanggi, vanhentuneet, murteet, englanti, amerikanenglanti jne. (haeppa) vaikka noille vastinetta http://www.sanakirja.org/search.php?q=persiilleen&l=17&l2=3 helpostihan se löytyy.

Eli pitäisi puhua vain sitä kirja kieltä, valikoiden oikeita sanoja, terveisiä sieltä jostakin syvältä.....

Toki onhan kielenkääntäjien taso parantunut suomenkielelle paljon muutamassa vuodessa google kärkisijoilla riippuen asiasta, bing jälkijunassa riippuen asiasta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 10 - Keskustelu 1244 Windows -ongelmat
VPN Chromebookiin 6 Vapaata keskustelua
2 min mustaa ennen aukeamista 14 Windows -ongelmat
Microsoft turvautui todella härskiin temppuun. 3 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5403 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1222 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2218 Vapaata keskustelua
Videoketju 428 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Näytä lisää viestejä