Suuri muutos Windowsiin – Microsoft suunnittelee uutta tapaa lyödä rahoiksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (5)

Suuri muutos Windowsiin – Microsoft suunnittelee uutta tapaa lyödä rahoiksi
Microsoftin operatiivinen johtaja Kevin Turner paljasti Credit Suissen teknologia-aiheisessa konferenssissa ohjelmistojätin suunnittelevan uutta liiketoimintamallia Windowsin ympärille.

Tähän asti Microsoft on myynyt Windows-ohjelmistoja kuluttajille ja laitevalmistajille, mutta ensi vuodesta alkaen yhtiö aikoo siirtyä uuteen malliin, jonka yksityiskohtia ei haluttu paljastaa vielä tässä vaiheessa. Turnerin mukaan uudessa mallissa huomion keskipisteessä on asiakkaiden pitkällä aikavälillä ostamat palvelut ja lisäosat.

Tänä syksynä Microsoft vuorostaan julkaisi iPhonelle ja iPadille Office-ohjelmat, joilla onnistuu perustason muokkaus ilmaiseksi. Edistyneet muokkausominaisuudet aktivoituvat maksua vastaan. Microsoft saattaa siirtyä vastaavanlaiseen malliin myös Windowsin kohdalla: käyttöjärjestelmän perusominaisuudet ovat ilmaisia, mutta palvelut ja edistyneemmät ominaisuudet olisivat maksullisia. Microsoft ilmoitti jo viime keväänä tarjoavansa Windowsia ilmaiseksi pieninäyttöisiin laitteisiin.


Toinen vaihtoehto olisi pitää koko käyttöjärjestelmä edelleen maksullisena ja periä siitä kuukausi-/vuosimaksua samaan tapaan kuin Adobe tekee Creative Cloudin kohdalla. Microsoft voisi myös lisätä Windowsin nykyiseen vuosimaksulliseen palvelupakettiin, jonka avulla pääsee käsiksi Microsoftin tarjoamiin tärkeimpiin palveluihin (Office 365, Skype Unlimited, Xbox Live Gold ja Xbox Music Pass).

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

Themu
Themu
jaa että Windows with DLC? ei kiitti.

// 3570k @ 4.6 veden alla // ASUS Sabertooth Z77 //R9 390 @ 1180mhz // Kingston HyperX 8gb 1866mhz // SFGG modular 800w // Cooler Master HAF932 // AOC 29 Ultrawide 2560x1080

rick79
rick79
Jos tuohon mennään niin meillä siirrytään Apple-aikaan.. Jos joku pc jää kotio niin se saa sisäänsä Linuxin.. En tod rupee mikkisoftalle makselee kuukaus- tai vuosmaksua että saan käyttää jotain bugista winukkaa...

Asus P5B Deluxe - Intel Q8200 - 4GBDDR2 - M-Audio Audiophile 2496 - Nvidia gt210 - Silverstone 500W - Fractal Design XL

vjalava
vjalava
Originally posted by rick79:
Jos tuohon mennään niin meillä siirrytään Apple-aikaan.. Jos joku pc jää kotio niin se saa sisäänsä Linuxin.. En tod rupee mikkisoftalle makselee kuukaus- tai vuosmaksua että saan käyttää jotain bugista winukkaa...
Jos joudun pc:hen laittaamaan "käyttö"järjestelmäksi Linuxin,niin työnnän pc:n kolera-altaaseen.
rick79
rick79
Mikäs vika Linuxissa on? Eihän osa niistä jakeluista nykyjäs eroa winukasta mitenkään. Paitsi bugisuudessa, Linux varmempi toiminen.

Asus P5B Deluxe - Intel Q8200 - 4GBDDR2 - M-Audio Audiophile 2496 - Nvidia gt210 - Silverstone 500W - Fractal Design XL

power_age
power_age
Niinhän se on että persauksilleen kaikki menee, se on se linux vaan sitten tulevaisuuden juttu, ehkä tuo steam PC saa uutta nostetta tämän myötä.

W7.lla 2020 asti, yhdessä koneessa jo linux sinne vaan, eipähän tarvii varmaan enää minun koskaan yhtään konetta uusia, samoin ei yhtään tt. härpäkettä enää lisää tänne ostaa, seuraava koneen päivitys on jo ollut mielessä sekä ajankohta, ajankohtaa pitää jatkaa yli seuraavan win. julkaisun katsoa tekeekö sitä enää ollenkaan, ei siis älyluuria, ei mokomaa tablettia jolla ei tee sitten yhtään mitään; saavat pitää maailmansa, aika hypätä uppoavasta laivasta nyt, onneksi ei tullut seilattua enempää tässä touhussa mukana.

Linux pyörii nykyisellä kaikkein tehottomimmalla todella jouhevasti, mitä se onkaan kun sen tuuppaa tehokkaampaan masiinaan.

Mielessä käynyt kuinka tuo W8 ylikellotus onnistuu nykyään kun vanhaa BDSO.ta ei ns. tule tulee vaan se sininen Ballmerin näköinen todellinen kuoleman ruutu josta ei eteenpäin ilm. mennä, W8 koneen kun erehtyy bootaamaan samoin kun W7 tai Vistan, kyllä on uudelleen käynnistys niin tahmeaan ja hankalaa, W7 ja Vista kone sentään käynnistyy enteriä painamalla tai valitsemalla jokin tila; no kai se jollakin hampaat irvessä kiroilulla onnistuu, kun näyttävät kellottelevan noilla W8 käyttiksillä olevia.

Tuo kiroiluhan on tullut jokapäiväiseksi kaveriksi tämän tt.n ja Windowsien sekä myös muiden käyttiksien myötä, mitähän se olisikaan jos vielä omenaan sekoittuisi voisi olla ikävästi tuo h**o/ti mukana kaikessa kiroamisessa.

Kuinkahan kauan linux on enää tuon jälkeen ilmainen kyllä sekin varmaan muuttumaan tulee

Windowsin loppu sitten häämöttää ilmeisesti aika monella, tätä se tiesi kun tästä netistä saatiin pas**n tärkee välinne voivat tehdä mitä lähes huvittaa, ja ihmiset maksaa, ainakin ne jotka ei ilman tätä pasketta voi muka elää.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11. joulukuuta, 2014 @ 14:17

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisien lähetys linkkinä muille 8 Yleistä keskustelua digitaalisesta musiikista
Biisiketju 5364 Vapaata keskustelua
Softa pitkän videon tekoon? 5 Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta
Samsung vai ProCaster? 3 Televisiot
Topfield crc-1410ct 11 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Synkronointivirhe 3 Android -keskustelu
Kannettava rakennustekniikan opiskelijalle 17 Uutta kannettavaa ostamassa
DDR4 muistit 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 145 PC:n pelit
ISO Tiedosto - ongelma 2 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä