Microsoft tuomassa Cortana-äänentunnistuksen Windows 10:een

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (5)

Nörttien päiväuni tulossa Windows 10:een
Neowin on jo aikaisemmin huhunnut Microsoftin tuovan seuraavaan Windowsiin älypuhelimista tutun äänentunnistusteknologian, eli Cortanan. Nyt verkkoon on ilmestynyt myös suttukuva Windows 10:n kehitysversiosta, jossa alapalkin hakupainike on korvattu Cortana-napilla.Microsoftin kerrotaan julkaisevan lisää ominaisuuksia Windows 10:een ensi vuoden alussa mahdollisen Consumer Preview -version myötä. Nykyisten versioiden sisältä on jo kaivettu kaikki Cortanan äänitiedostot, mutta toistaiseksi ne ovat olleet poissa käytöstä. Ilmeisesti yritys on kuitenkin nyt alkanut testata Cortanaa suljetusti, ja ei liene kaukaa haettua, että se näkisi päivänvalon tulevassa Consumer Preview -versiossa. Cortanan oletetaan olevan pitkälti sama tapaus kuin Windows Phonesta tällä hetkellä löytyvä versio.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

perhana
perhana
Eipähän tuohon tietenkään kotoista suomen kieltä ole tulossa...
Mikä siinä muutes oikein mättää, suomi on täynnä ohjelmistokehittäjiä, nokian jäljiltä paljon joutilainakin, mutta silti niinkään yksinkertainen asia kuin esimerkiksi Windows Phonen Puhe-toiminnon suomeksi kääntäminen ei vaan onnistu, vaikka jo vanhoissa Nokian puhelimissa asia saatiin hoidettua, mutta ei näköjään nykyisin.

Onko kaikki ohjelmistokehittäjät nykyisin niin "kansainvälisiä" mieleltään, että ei vaan haluta tukea suomen kieltä kun ajatellaan että kyllä kaikkien englantia täytyy oppia... mutta kun esimerkiksi ne suomenkieliset tekstiviestit kuulostaisi hemmentin paljon järkevämmiltä suomeksi puhuttuina kuin englanniksi, olisi meinaan muuten autoillessa aivan mahtava toiminto tuo että puhelimeen tuleva tekstiviesti tulisi puhuttuna handsfree-kuulokkeeseen, mutta kun se suomessa suunniteltu laite ei vaan puhu suomea, löytyy kyllä polskit ja portugueeset mutta eipä suomea ei.
Eriol
Eriol
Suomi ja muut pohjoismaat ovat perinteisesti tyytyneet tekstityksiin dubbaamisen sijaan, ja kielitaito on yleensä poikkeuksellisen hyvä verrattuna muihin maihin. Tähän kun lisää vielä pienen markkinan rajoitukset niin ohjelmistokehittäjillä ei ole paljoa motivaatiota käännöstöihin. Toki tähän varmaan vaikuttaa osaltaan myös ohjelmistokehittäjien tottumus englannin käyttöön.

Äänentunnistus on teknologiana lisäksi toistaiseksi vielä alkutekijöissään ja toimii aika rajatusti englanniksikin - oikeasti toimivia käyttökohteita ei vaikuta olevan montaa. Jos samaa äänikomentoa saa toistella useampaan kertaan niin homma ei toimi.

Tekstistä puheeksi käännön pitäisi kuitenkin toimia jo kohtuullisesti, vaikka koneäänessä on toki parannettavaa. Luulisi että tämä toimisi suomen kielellä paremmin kuin englanniksi. Jos tätä ei jostain syystä ole kunnolla saatavilla nykyisillä älypuhelinsovelluksilla niin luulisi, että siinä olisi kohtuullinen markkinarako jollekin sovelluskehittäjälle. Toki pätevän tekstistä puheeksi -sovelluksen kasaaminen vaatii hieman enemmän työtä kuin monen muun mobiilisovelluksen.
RekookeR
RekookeR
Originally posted by perhana:
Eipähän tuohon tietenkään kotoista suomen kieltä ole tulossa...
Kunhan englanti tai japani toimii, niin minä olen tyytyväinen jo siihen. Tuo on aika siisti softa^^


-Reko

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Päätteelliset kielet on pahoja!

I go to school - Menen kouluun.
I come back from school - Tulen koulusta.
jne... tuo pääte suomen kielessä tuossa sanan lopussa on yhtä hemmettiä puheentunnistukselle ja kääntäjille...

Lisäksi suomalaisia yhteensä on vähemmän kuin yhdessä normaalissa kaupungissa on ihmisiä... ei paljon kiinnosta ohjelmoijia nähdä vaivaa jonkun vähäpätöisen minoriteetin takia...
Boss93
Boss93
Tulis tuo Cortana suomeen edes englantia puhuvana ensin, niin sekin olisi jo hyvä...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5401 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
Perseilyketju. 2217 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä