AfterDawn logo

Nokian salaisuus paljastui: Android-tabletti

AfterDawn AfterDawn
1 kommentti

Nokian tänään Slushissa esittelemä uutuustuote paljastui juuri ennen esittelytilaisuutta: kyseessä on N1:ksi nimetty Android-käyttöjärjestelmään (Lollipop) perustuva tabletti. Tabletissa käytetään hyväksi Nokian kesällä esittelemää Z Launcher -kotinäkymäsovellusta.

N1:ssä on Intelin neliytiminen 64-bittinen Atom-suoritin sekä Gorilla Glass 3:lla laminoitu 7,9 tuuman näyttö (2048x1536 pikseliä). Kuvauksesta huolehtivat kahdeksan megapikselin takakamera ja viiden megapikselin etukamera. Keskusmuistia on kaksi gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 32 gigatavua. Äänentoistoon on panostettu kahdella 0,5 watin kaiuttimella, joiden luvataan pystyvän tuottamaan 90 desibelin edestä melua harmonisen kokonaissärön jäädessä alle 10 prosenttiin. Tabletissa käytetään Wolfsonin (nyk. Cirrus Logicin omistuksessa) audiokoodekkia.

Alumiinista valmistettu tabletti on vain 6,9 millimetriä paksu ja siinä käytetään uutta USB Type C -porttia, jonka ansiosta USB-johdon voi kiinnittää laitteeseen miten päin tahansa (kuten Applen laitteissa käytettävä Lightning-kaapelikin).


N1:n valmistuksesta vastaa nimeämätön kiinalaisvalmistaja ja sen myynti alkaa Kiinassa ensi vuoden alussa. Tabletin suositushinnaksi mainittiin 249 dollaria (ilman veroja).

Teknisten tietojen perusteella N1:stä tulisi saataville vain Wi-Fi-versio (ei 3G/4G-mallia). Myös kysymys tabletista löytyvästä sovelluskaupasta on jätetty auki.

Päivitys. Nokia N1:n ja iPad mini 3:n vertailun voit käydä lukemassa täältä.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

1 KOMMENTTI

jak555501/1

Jaahas, että tabletti josta puuttuu vain iPadin home button...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT