Eizolta näyttö erikoisella 1920x1920-resoluutiolla

Kirjoittaja Panu Roivas,

Eizolta näyttö erikoisella 1920x1920-resoluutiolla
16:9 kuvasuhde on vallannut markkinat lähestulkoon kokonaan, ja tulossa on myös entistä laajempia 21:9 kuvasuhteen näyttöjä, mutta korkeamman pystyresoluution vannoutuneet puolustajat ovat pitkään harmitelleet työpöytänäyttöjen kehityssuuntaa. Eizo on kuitenkin tuomassa oman hieman poikkeavan näkemyksensä työpöytänäytöstä.Uusi Eizo FlexScan EV2730Q on varustettu poikkeuksellisella 1:1 1920x1920-resoluution IPS-paneelilla. 26,5-tuumainen näyttöpaneeli sisältää siis saman määrän pikseleitä kuin nykyiset 27" 2560x1440-resoluution näytöt, ja sen PPI on 102. Näyttö on ns. flicker-free, eli se ei käytä PWM-kirkkaussäätöä, joka saattaisi aiheuttaa näytön välkkymistä matalilla kirkkauksilla. Eizo mainitsee näytön sopivan erityisesti yökyöpeleille, sillä kirkkausasetuksen minimiarvo on vain 1% maksimikirkkaudesta. Näytön pitäisi teoriassa sopia myös pelikäyttöön sen 5ms overdrive-vasteajalla, mutta kuvasuhde saattaa tuottaa ongelmia. Pinnoitteena toimii kevyt matta.
Liitäntöjen osalta tarjolla on Dual-link DVI-D, DisplayPort, 2xUSB ja 3.5mm audioliitännät. Jalustasta löytyy kallistus, kääntö ja korkeussäätö. Pivotia ei luonnollisesti 1:1 kuvasuhteella erityisemmin tarvitse.

Eizo FlexScan EV2730Q tulee myyntiin 2015 ensimmäisen neljänneksen aikoihin, mutta tarkempaa julkaisuaikaa tai suositushintaa ei annettu. Laitteella on kuitenkin Eizon normaali 5 vuoden takuu.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista