AMD:n Richard Huddy päivitti Freesyncin julkaisuaikataulua ja Mantlen tilaa

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (2)

AMD:n Richard Huddy päivitti Freesyncin julkaisuaikataulua ja Mantlen tilaa
AMD:n pelitieteilijä Richard Huddy piti esityksen marraskuun PDXLAN-tapahtumassa AMD:n uusista teknologioista, ja antoi myös päivitetyt lausunnot FreeSyncin julkaisun edistymisestä sekä Mantle API-tuen tilasta.

Nvidian ensimmäiset G-Sync-näytöt ovat olleet saatavilla jo Suomessa jonkin aikaa, mutta AMD:n vastinetta on lupailtu epämääräisesti 6-12 kuukauden aikataululla. Richard Huddyn mukaan ensimmäisten FreeSync-näyttöjen pitäisi kuitenkin ilmestyä joulu-tammikuun aikaan, ja AMD:ltä pitäisi tulla ajuri FreeSync-tuella samoihin aikoihin. Lisäksi Huddyn mukaan yksi valmistaja toimittaa jo FreeSynciä tukevaa näyttöä, mutta näyttö vaatii firmware-päivityksen toimiakseen sen kanssa.

FreeSyncin odotetaan olevan n. 100 dollaria halvempi kuin vastaavat Nvidian G-Sync-näytöt, sillä se ei vaadi erillistä lisenssiä tai Nvidian omaa FPGA-pohjaista skaalainta, vaan perustuu DisplayPort 1.2a -standardin valinnaiseen lisäosaan. AMD on jo aiemmin ilmoittanut tekevänsä yhteistyötä kolmen suurimman skaalainvalmistajan kanssa tuen lisäämisestä näytöissä käytettyihin skaalaimiin.
FreeSyncin lisäksi Huddy päivitti Mantle-rajapinnan tilannetta. Uusimpana Mantle-tuettuna pelinä on Dragon Age: Inquisition, joka julkaistaan 18. marraskuuta. Mantlen avoin SDK on edelleen luvattu tämän vuoden puolelle, ja sen myötä AMD avaa virallisesti mahdollisuuden myös Intelille ja Nvidialle tehdä omat ajurinsa Mantlelle, eikä AMD rajoita tätä mitenkään. Tästä huolimatta sen kilpailijat tuskin ottavat tarjousta vastaan. Microsoft aikoo julkaista vastaavilla ominaisuuksilla DirectX 12 -version ensi vuoden puolella. Huddy kuitenkin huomauttaa, että DX12:n uudet ominaisuudet eivät tule toimimaan Windows 7:lla, mutta Mantle vuorostaan toimii.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

RekookeR
RekookeR
Mantlen merkitys on tainnut silti jäädä aika marginaaliseksi.

-Reko

karwa
karwa
Voi olla että tällä menolla hyppään AMD:n kelkkaan kun ei ole sopivaa g-sync näyttöä vieläkään kuulunut. Rog Swift ois jo aikaa sitten tilattu mutta en oo valmis maksaa noin paljoo premikkaa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
RTX 3060 12gb 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Nettiyhteyden jakaminen pöytäkoneeseen 11 Android -keskustelu
Biisiketju 5294 Vapaata keskustelua
katoavat ketjut 71 Palautetta ylläpidolle
Windows 10 - Keskustelu 1234 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 217 Windows -ongelmat
Hinnoittelu kysymys 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
ZTE MC801A ja MESH-verkko 2 WLAN ja lähiverkot
google tili kaapattu 98 Windows -ongelmat
Näytön rakeisuus HDMI-kaapelia käytettäessä 2 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä