AMD:n Richard Huddy päivitti Freesyncin julkaisuaikataulua ja Mantlen tilaa

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (2)

AMD:n Richard Huddy päivitti Freesyncin julkaisuaikataulua ja Mantlen tilaa
AMD:n pelitieteilijä Richard Huddy piti esityksen marraskuun PDXLAN-tapahtumassa AMD:n uusista teknologioista, ja antoi myös päivitetyt lausunnot FreeSyncin julkaisun edistymisestä sekä Mantle API-tuen tilasta.

Nvidian ensimmäiset G-Sync-näytöt ovat olleet saatavilla jo Suomessa jonkin aikaa, mutta AMD:n vastinetta on lupailtu epämääräisesti 6-12 kuukauden aikataululla. Richard Huddyn mukaan ensimmäisten FreeSync-näyttöjen pitäisi kuitenkin ilmestyä joulu-tammikuun aikaan, ja AMD:ltä pitäisi tulla ajuri FreeSync-tuella samoihin aikoihin. Lisäksi Huddyn mukaan yksi valmistaja toimittaa jo FreeSynciä tukevaa näyttöä, mutta näyttö vaatii firmware-päivityksen toimiakseen sen kanssa.

FreeSyncin odotetaan olevan n. 100 dollaria halvempi kuin vastaavat Nvidian G-Sync-näytöt, sillä se ei vaadi erillistä lisenssiä tai Nvidian omaa FPGA-pohjaista skaalainta, vaan perustuu DisplayPort 1.2a -standardin valinnaiseen lisäosaan. AMD on jo aiemmin ilmoittanut tekevänsä yhteistyötä kolmen suurimman skaalainvalmistajan kanssa tuen lisäämisestä näytöissä käytettyihin skaalaimiin.
FreeSyncin lisäksi Huddy päivitti Mantle-rajapinnan tilannetta. Uusimpana Mantle-tuettuna pelinä on Dragon Age: Inquisition, joka julkaistaan 18. marraskuuta. Mantlen avoin SDK on edelleen luvattu tämän vuoden puolelle, ja sen myötä AMD avaa virallisesti mahdollisuuden myös Intelille ja Nvidialle tehdä omat ajurinsa Mantlelle, eikä AMD rajoita tätä mitenkään. Tästä huolimatta sen kilpailijat tuskin ottavat tarjousta vastaan. Microsoft aikoo julkaista vastaavilla ominaisuuksilla DirectX 12 -version ensi vuoden puolella. Huddy kuitenkin huomauttaa, että DX12:n uudet ominaisuudet eivät tule toimimaan Windows 7:lla, mutta Mantle vuorostaan toimii.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

RekookeR
RekookeR
Mantlen merkitys on tainnut silti jäädä aika marginaaliseksi.

-Reko

karwa
karwa
Voi olla että tällä menolla hyppään AMD:n kelkkaan kun ei ole sopivaa g-sync näyttöä vieläkään kuulunut. Rog Swift ois jo aikaa sitten tilattu mutta en oo valmis maksaa noin paljoo premikkaa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4486 Vapaata keskustelua
Videoketju 349 Vapaata keskustelua
selaimen jatkuvat evästeiden ilmoitukset 5 Vapaata keskustelua
Uusi setuppi ei postaa 5 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2133 Vapaata keskustelua
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 8 Virukset ja haittaohjelmat
Konepaketti toimistokäyttöön, 600€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1083 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Näytä lisää viestejä