Applen iPad Air 2 on suorituskykyisempi kuin on kuviteltu

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Applen iPad Air 2 on suorituskykyisempi kuin on kuviteltu
Brittiläinen grafiikkapiiriarkkitehtuurien kehittäjä Imagination Technologies paljasti aiemmin tällä viikolla uuden sukupolven PowerVR Series7XT -grafiikkaohjainmalliston, joita voidaan nähdä jo vuoden kuluttua niin älypuhelimissa kuin tietokoneissakin. Samalla Imagination paljasti heidän Series7XT-malliston skaalautuvan 16 klusteriin, kun nykyiset Series6XT-piireissä skaalautuvuus jää kahdeksaan klusteriin.

Tämä herätti kysymyksiä, sillä Imagination ei itse tarjoa nykyisistä Series6XT-piireistä kahdeksan klusterin designia piirivalmistejille. Heidän verkkosivuillaankin mainitaan tehokkaimpana mallina kuudesta klusterista koostuva GX6650, jonka on kuviteltu löytyvän myös iPad Air 2:sta. AnandTechin kaiveluiden avulla on selvinnyt, että uusimmassa iPad Air 2:ssa käytetäänkin itse asiassa Applen itse suunnittelemaa grafiikkaohjainta – joka kylläkin perustuu Imaginationin designeihin.


Tieto selvisi A8X:stä otetusta niin sanotusta die shot -kuvasta, jota AnandTechillä ei ollut kuitenkaan lupa julkaista. Sen mukaan iPad Air 2:n A8X-järjestelmäpiirissä onkin GX6650:n sijaan Imaginationin mainitsema kahdeksasta klusterista koostuva grafiikkaohjain. AnandTechin mukaan Apple saavuttanut tällaisen ohjaimen liittämällä käytännössä kaksi iPhone 6:n A8-suorittimessa käytettyä GX6450-ohjainta yhteen (neljä klusteria kummassakin).

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 1 Myydään
Biisiketju 4933 Vapaata keskustelua
Deskjet 500 ajuri win 7 9 avast! - Tuki ja keskustelu
YLE Areena ongelma 78 Televisiot
Windows 11 - Keskustelu 85 Windows -ongelmat
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä