AfterDawn logo

Philipsiltä myyntiin ensimmäinen 40" 4K-näyttö

Panu Roivas Panu Roivas
2 kommenttia

Jos työpöydällä on tilaa, ja tarvetta löytyy sen sijaan virtuaaliselle työpöytätilalle, niin Philipsiltä on tulossa tähän ongelmaan ratkaisu uuden 4K-näytön myötä.

Philips BDM4065UC tuo markkinoille ensimmäistä kertaa jo aiemmin Seikin toimesta hypetetyn 40" 4K-näytön. Tällä hetkellä 4K-näyttöjen osalta skaala on yltänyt vain 32" paneeleihin, ja suurempaa on voinut hakea vain televisiopuolelta, jossa 60 Hz virkistystaajuus löytyy lähinnä poikkeustapauksissa. Philipsin uutukainen on sen sijaan tarkoitettu pelkästään työpöytäkäyttöön, ja toimii DisplayPort 1.2 -liitännän kautta.

Philipsin käyttämä 8-bittinen paneeli on VA-tyyppiä, ja näin ollen se myös tarjoaa paneelityypille ominaisesti korkean 5000:1 kontrastin. Vasteajaksi on annettu 8,5ms GTG ilman SmartResponse-asetusta ja 3ms sen kanssa. Tämä kannattanee ottaa varauksella kun kyseessä on perinteisesti tietyissä siirtymissä hidas VA-paneeli. Paneeli on pinnoitettu kevyellä mattapinnoitteella. Yrityksen mukaan näytöstä löytyy kalibroitu sRGB-profiili jonka DeltaE-arvo on alle 3.


Muiden ominaisuuksien osalta BDM4065UC tukee Picture by Picture ja Picture in Picture -tiloja näytön jakamiseen eri kuvalähteille. Liitäntöjen osalta tarjolla on VGA, RS232, DP, MiniDP, 2xHDMI, 3.5mm audioliitännät sekä 4xUSB 3.0. Näyttöliitännöistä vain DisplayPort-liitännät tukevat 4K-resoluutiota 60 Hz virkistystaajuudella. Näytön koosta johtuen jalustassa ei ole hirveästi säätövaraa, mutta takaa löytyvät reiät VESA-kiinnitystä varten. Tyypillinen tehonkulutus on 77,6W ja maksimikulutus 140W.

Philips BDM4065UC on ilmestynyt jo verkkokauppojen listoille Suomessa, halvimmillaan n. 800€ hintaan.

2 KOMMENTTIA

hannibal_pjv1/2

800 egee... no ei ole pahan hintainen....
Seuraava malli DP1.3:lla vuoden kuluttua menee varmasti mietintälistalle...

RekookeR2/2

Joo, ei pahan hintainen. Tähän mennessä molemmat mun huippunäytöt (19" ja 23" ) ovat maksaneet n. 500 euroa ja tuo on jopa 40"

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT