AfterDawn logo

Windows 10 oppi tempun Windows Phonelta: Sai ilmoituskeskuksen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Syyskuun lopulla esitellylle Windows 10:n ennakkoversiolle on julkaistu päivitys (build 9860), jonka mukana käyttöjärjestelmään tulee yksi Windows Phone 8.1:n keskeisimmistä uusista ominaisuuksista: ilmoituskeskus.

Windows 10:n ilmoituskeskuksen löytää tehtäväpalkin oikeassa reunassa olevasta ilmaisinalueesta (josta löytyy muun muassa kellonaikakin). Ilmoituskeskusta ilmaiseva ikoni on sama kuin Windows Phoneen "saapuneet ilmoitukset" -kuvake: pieni täytetty Post-it-lappu. Keskuksessa näkyy toistaiseksi vain perustason ilmoituksia, mutta tulevaisuudessa siihen on tarkoitus lisätä myös niin sanotut pikatoiminnot, joiden avulla käyttäjä voi aktivoida tai laittaa pois päältä nopeasti tiettyjä perusominaisuuksia.

Ilmoituskeskuksen käyttöliittymäkin tulee vielä paranemaan nykyisestä.

Päivitys sisältää myös WIN+SHIFT+(nuolinäpppäin) -näppäinkomennon, jonka avulla aktiivisena olevan ikkunan voi siirtää toiseen näyttöön. Työpöytävaihdon animaatiota on myös muutettu niin, että käyttäjälle vaihto valkenee paremmin.


Windows Update lataa ja asentaa päivityksen automaattisesti yöllä kun tietokone on päällä tai lepotilassa. Päivityksen voi myös ladata manuaalisesti heti Windows Updaten kautta. Asennuksen jälkeen käyttäjät voivat valita haluavatko jatkossa päivitysten tulevan heidän tietokoneilleen mahdollisimman pian niiden julkaisun jälkeen, vai haluavatko he mieluummin odotella lataamista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT