Googlen Nexus 9 -tabletin ennakkomyynti alkoi Suomessa

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Googlen Nexus 9 -tabletin ennakkomyynti alkoi Suomessa
Google on lisännyt tällä viikolla julkistetun Nexus 9 -tabletin Suomen Play Store -verkkokaupan valikoimiin ja tuotteen esittelysivun mukaan toimitukset tilaajille alkavat 2–3 viikon kuluttua.

HTC:n kehittämässä tabletissa käytetään useimmista muista Android-tableteista poiketen 4:3-kuvasuhteen näyttöä, jonka resoluutio on 2048x1536 pikseliä. Vaikka edellä mainitut speksit ovatkin samat kuin iPad Airissä, on Nexus 9:n kooltaan hieman pienempi: näytön koko on 8,9 tuumaa. Android Lollipop -käyttöjärjestelmällä varustetusta tabletista löytyy Nvidian 64-bittinen Tegra K1 -järjestelmäpiiri.

Nexus 9:n vahvuuksiin kuuluu myös eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet, joiden ansiosta esimerkiksi pelien ja videon äänet tuntuisivat tulevan suoraan edestäpäin, eikä jommaltakummalta sivulta. Kuvausominaisuuksien suhteen Google ja HTC luottavat kahdeksan megapikselin kennoon pääkamerassa ja etukamerassa 1,6 megapikselin kennoon. Tabletin 6700 milliampeeritunnin akusta riittää virtaa 9,5 tunnin nettiselailuun Wi-Fi-yhteydellä (LTE-yhteydellä 8,5 tuntia).


Uutisen kirjoitushetkellä Google Play Storesta löytyi vain Indigo Black -värivaihtoehto Wi-Fi only -malli (16 ja 32 GB:n versiot). Toimitusaika on edellä mainittu 2–3 viikkoa ja hinta 399 / 489 euroa. LTE-malli ilmestyi (32, GB, "coming soon") kauppaan vähän aika sitten, joten eri SKU-versioiden lisäys kauppaan on ilmeisesti vielä kesken. Jollei mielestä versiota löydy kaupasta nyt, niin kannattaa tarkistaa saatavuus uudelleen myöhemmin.

Teknisissä tiedoissa värivaihtoehdoiksi mainitaan vain Indigo Black ja Lunar White, mikä herättää kysymyksiä kullanvärisen mallin saatavuudesta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

RekookeR
RekookeR
Onko tuohon helppoa striimata pelejä PCltä Steamista? Toimiiko ne tuossa mitenkä, esim. Crusader Kings 2, kosketusnäytöltä? Kiinnostais tollanen Android tabletti jos semmosella voisi pelatakin sängys Limelightia käyttäen.

-Reko

Agent_007
Agent_007
Originally posted by RekookeR:
Onko tuohon helppoa striimata pelejä PCltä Steamista? Toimiiko ne tuossa mitenkä, esim. Crusader Kings 2, kosketusnäytöltä? Kiinnostais tollanen Android tabletti jos semmosella voisi pelatakin sängys Limelightia käyttäen.

Limelightin kanssa kyllä pitäisi onnistua. Tosin osa Limelightin ominaisuuksista vaatii Android-laitteen roottaamista, mutta Nexus-laitteiden roottaaminen on aina onnistunut kohtuu helposti.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18. lokakuuta, 2014 @ 12:43

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
Biisiketju 4932 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 84 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
YLE Areena ongelma 76 Televisiot
Win11 upgrade-päivitys vai uusi kone? 11 Uutta tietokonetta ostamassa
MIKÄ NETTIYHTEYS PERUSKÄYTTÖÖN? 37 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1135 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä