AfterDawn logo

Apple julkisti iPad Air 2:n

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Apple esitteli tänään Cupertinossa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa uuden sukupolven iPad Airin. Uudesta 9,7-tuumaisesta tabletista löytyy iPhone 5s:ssä ensimmäisen kerran nähty Touch ID -sormenjälkilukija, jota iPadissä on tarkoitus hyödyntää verkko-ostosten tekemiseen.

iPad Air 2 on 6,1 millimetriä paksu, eli noin 18 prosenttia ohuempi kuin viime vuonna esitelty iPad Air (7,5 mm). Laitteen ohenemisen on mahdollistanut suojalasin laminointi, minkä ansiosta lasin ja näytön väliin ei jää enää aukkoa. Laminoituun näyttöön on lisätty myös heijastuksia 56 prosenttia vähentävä kalvo, minkä pitäisi parantaa luettavuutta kirkkaissa olosuhteissa.

Suorituskykyä on parannettu kolme miljardia transistoria sisältävällä A8X-järjestelmäpiirillä. Suorittimen kerrotaan olevan 40 prosenttia nopeampi ja näytönohjaimen jopa 2,5 kertaa nopeampi (verrattuna ilmeisesti edelliseen iPad Airiin). Slo-Mo-kuvausta ja sarjakuvausta tukeva kamera on päivitetty kahdeksaan megapikseliin. Etupuolella oleva FaceTime-kameran kennokin on päivitetty uuteen. Langattomissa yhteyksissä iPad Air 2 tukee Wi-Fi 802.11 ac:ta ja 150 Mbps:n mobiilinettiyhteyttä, kuten uudet iPhonetkin.


IPad Air 2:n hinnat alkavat Wi-Fi-malleissa Suomessa 509 erosta ja mobiiliverkkoyhteydellä varustetuissa malleissa 629 eurosta. Tabletti tulee myyntiin kolmessa eri kokoluokassa (16, 64 ja 128 GB) sekä kolmessa eri värissä: kulta, tähtiharmaa ja hopea. Apple esitteli tilaisuudessa myös pikaisesti uuden iPad mini 3:n, josta löytyy Touch ID sekä viiden megapikselin kamera. Minin suoritinta ei päivitetty uudempaan malliin, mutta muistivaihtoehdot ovat samat kuin Airissa: 16, 64 ja 128 GB. Hinnat alkavat 409 ja 529 eurosta (Wi-Fi, 4G).

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT