AfterDawn logo

Seuraavaan iPad Airiin odotetaan laajaa speksipäivitystä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Taiwanilainen Apple-aiheinen sivusto Apple.club.tw julkaisi viikonloppuna kuvia komponenteista, joiden se väittää kuuluvan tämän viikon torstaina esiteltävään iPad Air 2 -tablettiin.

Kuvissa esiintyy Touch ID -sormenjälkilukija, etupaneeli sekä emolevy. Viimeksi mainitun osan kuva on kaikista kiinnostavin, sillä sen mukaan toisen sukupolven iPad Airissa käytettäisiin uutta A8X-järjestelmäpiiriä.

Aiemmat A5X- ja A6X-suorittimet erosivat iPhoneissa käytetyistä A5- ja A6-esikuvistaan erityisestin grafiikkaohjaimen osalta: X-malleissa grafiikkaa on piirtänyt selvästi suorituskykyisempi ohjain. Koska Apple tekee yhteistyötä brittiläisen Imagination Technologiesin kanssa ja iPhone 6:ssa löytyvässä A8-piirissäkin käytetään uutta neliytimistä PowerVR GX6450 -ohjainta, on hyvä syy olettaa A8X:stä löytyvän tehokkaampi kuusiytiminen GX6650 -ohjain.

IOS-kehittäjä Hamza Sood havaitsi aiemmin, että iOS 8.1 sisältää iPadille tarkoitettuja grafiikoita, joiden kerroin perusresoluutioon nähden on kolme. Nykyisissä Retina-malleissa kerroin on kaksi. Käytännössä uudet grafiikkaelementit viittaisivat siihen, että seuraavassa iPad Airissä olisi 3072 x 2304 pikselin näyttö.


Apple.club.tw:n mukaan toisen sukupolven iPad Airissa olisi myös kaksi gigatavua keskusmuistia. Edellisistä iPadeistä on löytynyt vain gigatavu keskusmuistia.

Seuraavat iPadit ja uudet Mac-tietokoneet Apple esittelee näillä näkymin 16. lokakuuta järjestettävässä tapahtumassa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT