IPhone 6:n suosio sotkee Applen iPad-suunnitelmia

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

IPhone 6:n suosio sotkee Applen iPad-suunnitelmia
Applen suunnitelmissa oli aloittaa 12,9-tuumaisella näytöllä varustetun "iPad Pron" massatuotanto joulukuussa, jotta laite olisi julkaisuvalmiina ensi vuoden alussa. Wall Street Journalin tietojen mukaan Apple olisi joutunut kuitenkin viivyttämään tuotannon aloittamista vuoden 2015 alkuun.

Syyksi viivästykselle mainitaan iPhone 6:n sekä sen sisarmalli iPhone 6 Plussan suureksi paisunut kysyntä, johon Applen tuotantoketju ei ole onnistunut vastaamaan kunnolla. Wall Street Journalille puhuneen lähteen mukaan tuotantoketjun pääprioriteetti onkin uusien iPhone-mallien tuotannon hilaaminen kysyntää vastaavalle tasolle, minkä vuoksi muut projektit ovat saaneet jäädä hieman taka-alalle. Erityisesti 5,5-tuumaisen iPhone 6 Plussan tuotantotahti ei tyydytä Applea.

Lähteen mukaan esimerkiksi näyttövalmistajien rahkeet eivät tällä hetkellä riittäisi iPad Pron lanseeraukseen.


Applen uudet iPhonet tulivat myyntiin Yhdysvalloissa ja muutamilla muilla avainmarkkinoilla 19. syyskuuta. Avausviikonlopun saldoksi kerrottiin 10 miljoonaa myytyä puhelinta. Tuon jälkeen puhelimet ovat tulleet myyntiin yli 20 muussa maassa, kuten Suomessa. Kiinassa ja Intiassa puhelimet lanseerataan 17. lokakuuta.

Apple kertoi tällä viikolla järjestävänsä 16. lokakuuta uuden julkistustilaisuuden. Yhtiön odotetaan esittelevän iPad Airin, iPad minin ja Mac-tietokoneiden uudet mallit. Tilaisuudessa todennäköisesti esiteltävän Retina-näyttöisen MacBook Airin tuotanto käynnistyy Wall Street Journalin mukaan vasta joulukuussa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Kone ei käynnisty 26 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Uuden koneen vaikeuksia 16 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Biisiketju 4594 Vapaata keskustelua
0b4ch Emolevy 20 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Paranoidi varakone 12 Uutta tietokonetta ostamassa
Uutta näyttistä vanhaan settiin 9 Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä
PDF muotoon konvertointi 7 Windows -ongelmat
Perseilyketju. 2158 Vapaata keskustelua
Firefox selain ja chromecast 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Ongelma näytön kanssa. 2 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä