Nvidialta GTX 980M ja 970M -näytönohjaimet kannettaviin

Kirjoittaja Panu Roivas,

Nvidialta GTX 980M ja 970M -näytönohjaimet kannettaviin
Nvidian vastikään julkaisema toisen sukupolven Maxwell-piiri GM204 on löytänyt tiensä työpöytäkorttien lisäksi myös uusiin mobiilinäytönohjaimiin.

Uudet GTX 980M ja 970M -näytönohjaimet käyttävät samaa piiriä kuin työpöytäpuolen vastineensa, mutta eivät kuitenkaan yllä aivan samoihin suorituskykylukemiin. GTX 980M on hieman karsitumpi piiri verrattuna GTX 970 -näytönohjaimeen 1536 CUDA-ytimellä ja 1038 MHz peruskellotaajuudella, mutta se säilyttää yhä 256-bittisen muistikaistan sekä 4 gigatavun GDDR5-muistin. Nvidian mukaan tällä saavutetaan noin 75% työpöytäpuolen GTX 980 -näytönohjaimen tehoista. GTX 970M vuorostaan joutuu pärjäämään 1280 CUDA-ytimellä ja leikatulla 192-bittisellä muistiväylällä ja 3 gigatavun muistimäärällä.Edelliseen sukupolveen verrattuna GTX 980M:n kerrotaan olevan n. 40% nopeampi. Näihin lukemiin päästään verkkovirralla, mutta Nvidia mainostaa myös uusien Maxwell-piirien virransäästöominaisuuksia, joiden myötä pelaaminen onnistuu nykyään myös akun varassa. Jos suorituskykyä on riittämiin, voi käyttöön ottaa myös Battery Boost -asetuksen, joka laskee näytönohjaimen tehonkulutusta jos vastineeksi suostuu esimerkiksi 30 FPS:n ruudunpäivitysnopeuteen.
Uudet mobiilinäytönohjaimet tuovat mukanansa myös muut työpöytä-Maxwellien uutuudet, kuten Dynamic Super Resolution -downsamplauksen. Uusia piirejä nähdään tositoimissa pian useissa pelikannettavissa 15-17" kokoluokissa, ja näistä tehokkain lienee GTX 970M SLI:llä varustettu Gigabyte Aorus X7.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 4 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
google tili kaapattu 106 Windows -ongelmat
Biisiketju 5296 Vapaata keskustelua
Uutta näyttöä 27" n:300e 1 Tietokoneen näytöt
RTX 3060 12gb 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Nettiyhteyden jakaminen pöytäkoneeseen 11 Android -keskustelu
katoavat ketjut 71 Palautetta ylläpidolle
Windows 10 - Keskustelu 1234 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 217 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä