Nvidialta GTX 980M ja 970M -näytönohjaimet kannettaviin

Kirjoittaja Panu Roivas,

Nvidialta GTX 980M ja 970M -näytönohjaimet kannettaviin
Nvidian vastikään julkaisema toisen sukupolven Maxwell-piiri GM204 on löytänyt tiensä työpöytäkorttien lisäksi myös uusiin mobiilinäytönohjaimiin.

Uudet GTX 980M ja 970M -näytönohjaimet käyttävät samaa piiriä kuin työpöytäpuolen vastineensa, mutta eivät kuitenkaan yllä aivan samoihin suorituskykylukemiin. GTX 980M on hieman karsitumpi piiri verrattuna GTX 970 -näytönohjaimeen 1536 CUDA-ytimellä ja 1038 MHz peruskellotaajuudella, mutta se säilyttää yhä 256-bittisen muistikaistan sekä 4 gigatavun GDDR5-muistin. Nvidian mukaan tällä saavutetaan noin 75% työpöytäpuolen GTX 980 -näytönohjaimen tehoista. GTX 970M vuorostaan joutuu pärjäämään 1280 CUDA-ytimellä ja leikatulla 192-bittisellä muistiväylällä ja 3 gigatavun muistimäärällä.Edelliseen sukupolveen verrattuna GTX 980M:n kerrotaan olevan n. 40% nopeampi. Näihin lukemiin päästään verkkovirralla, mutta Nvidia mainostaa myös uusien Maxwell-piirien virransäästöominaisuuksia, joiden myötä pelaaminen onnistuu nykyään myös akun varassa. Jos suorituskykyä on riittämiin, voi käyttöön ottaa myös Battery Boost -asetuksen, joka laskee näytönohjaimen tehonkulutusta jos vastineeksi suostuu esimerkiksi 30 FPS:n ruudunpäivitysnopeuteen.
Uudet mobiilinäytönohjaimet tuovat mukanansa myös muut työpöytä-Maxwellien uutuudet, kuten Dynamic Super Resolution -downsamplauksen. Uusia piirejä nähdään tositoimissa pian useissa pelikannettavissa 15-17" kokoluokissa, ja näistä tehokkain lienee GTX 970M SLI:llä varustettu Gigabyte Aorus X7.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1178 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Miten pystyn muuttamaan rajoittuneessa Windowsissa merkit Õ, õ, ÷, merkeiksi å, ä, ö? 1 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 197 Windows -ongelmat
Lenovo T510 Win7-Win10 ongelma. 36 Ajuri- ja softaongelmat
HP Spectre x360 convertible 13-ac0XX 1 Myydään
chromecast ongelmia 4 WLAN ja lähiverkot
Elisa viihde premium 3 HD-kanavat
Biisiketju 5213 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 47 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 115 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä