Uusi USB-liitin saa DisplayPort-tuen

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (4)

Uusi USB-liitin saa DisplayPort-tuen
DisplayPort-standardin kehittäjä VESA on ilmoittanut tänään uuden USB Type-C -liittimen tukevan myös DisplayPort-standardia, joten jatkossa uusilla USB-liittimillä voidaan kytkeä myös näyttöjä DP-standardin kautta.

USB Implementers Forum julkisti aiemmin uuden USB Power Delivery 2.0 -spesifikaation, jonka myötä tarjolle tulee uusi Type-C -liitin, joka tarjoaa laitteille maksimissaan 100W tehoa, ja ratkaisee ikuisen ongelman USB-liittimen asettamisesta aina väärin päin. Mukana spekseissä oli kuitenkin maininta USB Alternate Mode -tilasta, jonka avulla USB Type-C -piuhan läpi saadaan myös muita signaaleja.PD Alt Mode -standardin myötä Type-C -piuha voi jatkossa siirtää natiivia DP-signaalia, joten uuden USB-piuhan kautta voidaan jatkossa teoriassa kuljettaa esimerkiksi näyttöön sen tarvitsema virta, videosignaali sekä USB-data. Vastavuoroisesti uusi DisplayPort 1.3 -standardi mahdollistaa USB-signaalien kuljettamisen DP-liitännän kautta. Anandtechin julkaiseman syväluotaavan artikkelin mukaan Type-C tukee myös konversioadaptereita, joten esimerkiksi Type-C - HDMI 2.0 -johto on mahdollinen. Ainoa C-liittimen puuttuva ominaisuus on Dual-Mode DisplayPort, joka mahdollistaa passiiviset DP-adapterit, eli kaikkien adapterien on oltava aktiivisia.
Uuden standardin myötä VESA:n vanhempi DockPort jäänee sen varjoon, ja tulevaisuudessa koko DP-standardi saattaakin päätyä USB Type C:n alle. Esimerkiksi läppäreissä ja tableteissa erilliset mini-DP -liittimet eivät ole olleet yleisiä, mutta uuden USB-standardin kautta jatkossa niitä ei välttämättä enää tarvitse, vaan kaikki signaalit saadaan hoidettua USB:n kautta. Käytännössä siis yhden piuhan kautta saadaan siirrettyä jatkossa 100W tehoa, 4K@60 Hz videosignaali sekä kaksi USB Superspeed+ -datalinjaa.

VESA odottaa ensimmäisten DP Alt Mode -tuettujen laitteiden ilmestyvän reilun vuoden päästä, eli samoihin aikoihin itse Type-C -liitinten tullessa markkinoille.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

mcmopo
mcmopo
Toivottavasti toteutus toimii yhtähyvin kuin teoria. Ja toivottavasti valmistajat alkavat vihdoin pistää enemmän kuin 3 usb-liitintä koneeseen.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

tataka
tataka
Originally posted by mcmopo:
Toivottavasti toteutus toimii yhtähyvin kuin teoria. Ja toivottavasti valmistajat alkavat vihdoin pistää enemmän kuin 3 usb-liitintä koneeseen.
Sillähän voisi korvata sen mini/micro hdmi liitännänkin.

Saa nähdä kuinka yleisesti yleistyy usb c, toivonmukaan nopeammin kuin usb3. Adaptereita varmaan käytetään paljon koska ei varmasti yleisty rakettimaisesti usb c tukevat hiiret, näppäimistöt yms

Edit minusta tosi hyvä jos tulisi yksi standardi jolloin ei tarvitsisi ostella paljon eri kaapeleita nimimerkki 2 koko hdmi, 1 mini hdmi, micro sekä mini displayport sekä lisäksi monien usb 2 kaapeleiden sekä jonkun usb 3 kaapelinkin omistajana.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. syyskuuta, 2014 @ 20:51
Snifferr
Snifferr
Sweeeeeet
hinuk
hinuk
yksi loistava lisä on myös se että tulevaisuudessa ei välttämättä tarvita mitää erillisiä usb to hdmi sovittimia esimerksi kännyköissäkään, tuskin kuitenkaan ihan heti tulee kännyköiden sub portista 100w ulos :D

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä