Nvidia julkaisi GeForce GTX 980 ja 970 -näytönohjaimet

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (2)

Nvidia julkaisi GeForce GTX 980 ja 970 -näytönohjaimet
Pitkään huhutut Nvidian uudet Maxwell-arkkitehtuuriin perustuvat näytönohjaimet on nyt nähty päivänvalossa, kun GeForce GTX 980 ja 970 esiteltiin Los Angelesissa Game24-tapahtumassa.

Suurin osa uusien korttien spekseistä osattiin arvata jo huhuosaston kautta. GeForce GTX 980 ja 970 käyttävät uutta toisen sukupolven GM204 Maxwell-piiriä, jossa on kokonaisuudessaan 2048 CUDA-ydintä. Molemmissa korteissa on käytössä 256-bittinen muistiväylä ja 4 gigatavua GDDR5-muistia, minkä vauhtia vahvistaa uusi Delta Color Compression -tekniikka. Nvidia lupaa uuden värinpakkaustekniikan lisäävän muistikaistan hyötysuhdetta n. 30%.Uusien korttien merkittävin etu on GTX 750 Ti:n tavoin hyötysuhteessa, sillä arvosteluiden mukaan GeForce GTX 980 ohittaa GTX 780 Ti:n suorituskyvyssä, omaten samalla 165W TDP-arvon. Myös GTX 970 suoriutuu esimerkillisesti, ohittaen suorituskyvyssä GTX 780:n sekä AMD Radeon 290:n.
Nvidia esitteli uusien korttien lisäksi myös niiden tukemia uusia ominaisuuksia. Dynamic Super Resolution -tekniikka tuo 4K-downsamplauksen suoraan Nvidian ajureiden kautta, joten uusien tehokorttien suorituskyky saadaan näin hyötykäyttöön vaikka itse peli ei tukisi korkeampia kuvanlaatuasetuksia.Multi-Frame Sampled Antialiasing (MFAA) on uusi antialiasointitekniikka, joka lupaa 4x MSAA:n kuvanlaadun 2x MSAA:n vaatimalla suorituskyvyllä. Tekniikka perustuu peräkkäisten ruutujen samplaukseen ja näiden tulosten yhdistämiseen parhaan kuvanlaadun saavuttamiseksi. Käyttämällä useampaa ruutua suorituskyky saadaan 30% MSAA:ta paremmaksi, mutta käytännössä lopputulos voi riippua kuvan liikkeen määrästä. Toisin kuin TXAA, MFAA voidaan pakottaa Nvidian ohjauspaneelin kautta eikä vaadi tukea sovellukselta. MFAA ei ole kuitenkaan käytössä julkaisuajureilla, vaan se tulee tarjolle myöhemmin.

Nvidia lupaa myös parempaa tukea tuleville VR-laitteille, jotka tarvitsevat paljon tehoa ja mahdollisimman pienen latenssin. Merkittävimpiä ominaisuuksia on Auto Asynchronous Warp, joka vähentää latenssia ennustamalla seuraavaa piirrettävää ruutua käyttäjän pään liikeradan perusteella. Lisäksi SLI on tuettuna VR-laitteiden kanssa piirtämällä kummallekin silmälle omat kuvansa eri korteilla, eli skaalautuvuuden pitäisi teoriassa olla 100%.
GeForce GTX 980 tulee tarjolle 549$ suositushintaan, ja siitä tulee saataville alkuun ainakin referenssijäähdyttimellä varustettu versio, mutta myös sopimusvalmistajien omilla jäähdytysratkaisuilla varustettuja kortteja pitäisi tulla myyntiin nopeaan tahtiin. GeForce GTX 970 vuorostaan turvautuu heti julkaisusta pelkästään sopimusvalmistajien kortteihin, ja suositushintaa sillä on 329$, joskin valmistajien omat erikoisversiot tulevat todennäköisesti maksamaan hieman tätä enemmän. Samaan syssyyn vanhat GK110-piiriin perustuvat tullaan vetämään pois markkinoilta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Wimoweh
Wimoweh
Onko jostain tilattavissa pelkästään vesiblokillinen esim 970 GTX? Vai onko pakko tilata refujäähynen (tai muu jos tahtoo) ja siihen vaihdettava?

Define R4 | Corsair HX850W | i7-4820K@4.5GHz | 16GB Corsair Vengeance@1866MHz | 2xM500 240GB(striped)+2xOCZ Vertex 4(striped) | Asus VG248Q | Das Keyboard Professional+G400 | 2xProlimatech Vortex 140mm, 2x Noctua NF-P14, 1x Scythe 140mm, 1x NoiseBlocker 140mm|

Vanhempien kone: kotelo m-ITX|SFX450W|AsRock H81I|i3-4130/wSilverstone low-cooler|8GB Kingston 1333MHZ 8-9-8-23|

Agent_007
Agent_007
Originally posted by Wimoweh:
Onko jostain tilattavissa pelkästään vesiblokillinen esim 970 GTX? Vai onko pakko tilata refujäähynen (tai muu jos tahtoo) ja siihen vaihdettava?

Ei ainakaan noissa julkaisukuvissa ole näkynyt vesiblokkiversioita. EK:lta tuli kyllä blokki 980:lle, mutta sitä ei ainakaan tällä hetkellä myydä suoraan ohjaimessa kiinni.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19. syyskuuta, 2014 @ 14:36

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Biisiketju 5398 Vapaata keskustelua
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä