AMD:n seuraavassa lippulaivamallissa hybridijäähdytys?

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD:n seuraavassa lippulaivamallissa hybridijäähdytys?
AMD julkisti jo aiemmin tänä vuonna kahden piirin Radeon R9 295X2 -näytönohjaimen, joka käytti uutta Asetekin valmistamaa hybridijäähdytintä. Nyt verkkoon on kuitenkin ilmestynyt kuvia uudesta prototyyppijäähdyttimestä joka näyttäisi olevan tarkoitettu yhden piirin näytönohjaimelle.

Kiinalaiselle Baidu-foorumille on eksynyt kuva uuden jäähdyttimen kehikosta, joka muistuttaa hyvin paljon R9 295X2:n hybridijäähdytintä, kuitenkin sillä erolla, että tuulettimen paikkaa on siirretty kehikon reunaan. Kehikon yläreunassa on myös aukko nestejäähdytyksen liitäntää varten.

Asetek on jo aiemmin ilmoittanut saaneensa toistaiseksi suurimman tilauksen uudesta jäähdytysjärjestelmästä näytönohjaimelle, mutta ei ilmoittanut asiakkaansa nimeä. Asetek odottaa tuotteen toimitusten alkavan vuoden 2015 alkupuolella.


AMD:n on huhuttu julkaisevan tulevaisuudessa yli 500 mm^2 kokoisen piirin kilpailemaan Nvidian kanssa nopeimman yhden piirin näytönohjaimen tittelistä, joten voi olla mahdollista, että seuraavassa lippulaivamallissa nähdään kuvan mukainen hybridijäähdytys. R9 295X2 todisti jo aiemmin, että hybridijäähdytys mahdollistaa korkeiden kellotaajuuksien ylläpidon vaikka AMD ei onnistuisikaan tiputtamaan piirinsä tehonkulutusta maltillisemmalle tasolle. Luonnollisesti hybridijäähdytin tulisi nostamaan kortin hintaa, mutta suorituskykykruunun pitämiseksi se saattaa olla AMD:n ainoa keino.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Xiaomi Redmi 10C 1 Android -keskustelu
Vanha laskutusohjelma pilveen? 3 Windows -ongelmat
Biisiketju 5297 Vapaata keskustelua
mitä rautaa 10 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 221 Windows -ongelmat
google tili kaapattu 107 Windows -ongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1208 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
Uutta näyttöä 27" n:300e 1 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä