Nvidian uuden GeForce GTX 900 -sarjan näytönohjaimien julkaisu lähestyy

Kirjoittaja Panu Roivas,

Nvidian uuden GeForce GTX 900 -sarjan näytönohjaimien julkaisu lähestyy
Nvidian on jo pitkään huhuttu julkaisevan syksyllä uusia näytönohjaimia, ja pikku hiljaa huhut ovat alkaneet keskittyä tulevaan Game24-tapahtumaan.

Nvidia pitää Game24-tapahtuman 18. syyskuuta ympäri maailmaa, ja nimensä mukaisesti tapahtuma kestää 24 tuntia. Tapahtuma luonnollisesti streamataan verkossa, mutta paikan pääälle voi mennä myös fyysisesti, jos sattuu oleskelemaan esimerkiksi Los Angelesissa, Shanghaissa, Tukholmassa tai Lontoossa.

Nvidia on lupaillut tapahtumaan tuotejulkistuksia, joiden uskotaan olevan GeForce GTX 980 ja 970 -näytönohjaimet. Verkkoon onkin jo ilmestynyt useita kuvia ja tietoja tulevista korteista. Lippulaivamalli GTX 980 käyttää yksinomaan Nvidian referenssijäähdytintä, johon on tällä kertaa lisätty myös taustalevy. GTX 970 vuorostaan tulee saataville sopimusvalmistajien omilla jäähdytysratkaisuilla.
Molempien korttien odotetaan käyttävän uutta Maxwell GM204-piiriä, joka käyttää 256-bittistä muistiväylää. Korttien muistimäärä on 4 Gt, vaikka epäilemättä myös 8 Gt muistimäärällä varustettuja kortteja tullan näkemään ennen pitkää. Maxwellin odotetuimpiin ominaisuuksiin kuuluu myös matala tehonkulutus, ja vuotokuvien perusteella ainakin referenssimalli tyytyy kahteen 6-pinniseen virtaliittimeen.

GTX 980 -näytönohjaimesta löytyy peräti kolme DP-liitäntää, mikä vaaditaan G-Sync Surround -kokoonpanoa varten yhdellä kortilla. DisplayPort-liitäntöjen lisäksi tarjolla on myös HDMI ja DVI, mutta tiedossa ei ole tukeeko Nvidian uutukainen jo HDMI:n 2.0 -versiota.Muun muassa MSI on jo ehtinyt vilauttaa omaa versiotaan GTX 970 -näytönohjaimesta uudella Twin Frozer V -jäähdyttimellä varustettuna.Myös AMD on herännyt Nvidian tapahtumaan, ja markkinointiosaston tempauksena punainen tiimi aikoo ilmeisesti kuokkia Nvidian juhlissa. Huhuosaston mukaan AMD aikoo myös julkaista uuden R9 285X -näytönohjaimen pian Nvidian julkistusten jälkeen.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Perseilyketju. 2215 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5399 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä