Uudella videolla: Windows 9:n tukee useaa työpöytää

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (5)

Uudella videolla: Windows 9:n tukee useaa työpöytää
Saksalainen WinFuture-sivusto julkaisi aiemmin Windows 9:n Käynnistä-valikkoa esittelevän videon ja nyt se on tehnyt samankaltaisen esittelyvideon käyttöjärjestelmän uudesta usean työpöydän käytön mahdollistavasta ominaisuudesta.

Käytössä olevat työpöydät löytyvät tehtäväpalkkiin kiinnitetystä "paperipino-painikkeesta", jota painamalla näkee myös käynnissä olevat sovellukset. Videolla demonstroidaan myös kuinka Windows vaihtaa automaattisesti työpöytää mikäli käyttäjä klikkaa sovellusta, joka on auki toisella työpöydällä. Oletettavasti avoinna olevia sovelluksia voi siirtää työpöydältä toiselle raahaamalla sovelluksen esikatselukuvan työpöydän esikatselukuvan päälle, vaikka tätä ei videolla näytettykään.

Nykyisten tietojen mukaan Microsoft aikoo esitellä Windows 9:n ennakkoversion syyskuun lopulla pidettävässä tilaisuudessa. Käyttöjärjestelmä valmistunee ensi kevääksi.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

RaxMidio
RaxMidio
Kivoja uudistuksia, mutta jos ne jäävät tuohon, on Microsoftin pakko muuttaa hinnoittelupolitiikkaansa siitä 100€/käyttöjärjestelmä -tasosta.
henic
henic
Joo

Muissa käyttöjärjestelmissä virtuaalipöydät on olleet jo noin 10v sitten (Unix/Linux). Oli jopa OS/2:ssa. Hienoja nämä "uudistukset". En usko että Microsoft kehtaa näistä rahaa pyytää vaan tulee ilmaisena päivityksenä.

Kai näistä joku innostuu kun ei paremmasta tiedä.
digtic
digtic
Kaipaisin ominaisuutta jossa usealla näytöllä voisi käyttää omia näppiksiä ja hiiriä. Siinä voisi useampia surffta yhdellä tehokkaalla konella yhtäaikaa. Lisänäytöt ja hiiret kun ei paljon maksa.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
MS antaisi jotain ilmaiseksi???
Kertokaa minullekkin mistä noita sieniä saa!
;-)

Voipi tuota ehkä hetken aikaa edullisesti saada, ennekuin hinta nousee siihen tavalliseen 120-299€ väliin versiosta riippuen. Bisnestähän ne siellä tekee. Mobiilipuolella on pakko kilpailun takia tiputtaa hintaa, mutta työpöytäpuolella winukka on suurimmassa osassa koneita. iOs ehkä alle kymmenessä prossassa ja Linux alle kahdessa prossassa koneita... Ei ole juuri kilpailun pelkoa vielä työpöytäpuolella. Valitettavasti.
Nuo virtuaalipöysät on hyvä juttu, käsittääkseni ovat myös virtuaalikoneita, eli ajavat tarvittaessa itsenäistä käyttista hiekkalaatikkotyyliin. Eli oikeasti hyödyllisiä tehokäyttäjän näkökulmasta.
Jos muistatte mitä MS-aikoinaan mainosti win8:n suhteen, niin 8 tuli olla se helppo uusi os/ui tavallisille käyttäjille ja sitten 9 rakentaisi tämän uuden hienon UI:n päälle tehokäyttäjän tarvitsemia asioita, kuten virtuaalityöpöydät jne...
Näyttäisi olevan menossa juuri siihen suuntaan. Eikä ammattilaistyökaluja yleensä jaella ilmaiseksi...
RaxMidio
RaxMidio
Huhujen mukaan "Windows ysiä" tultaisiin kutsumaan pelkäksi Windowsiksi ja parin vuoden välein ilmestyvien uusien versioiden sijaan julkaistaisiin pienempiä päivityksiä useammin. Uusi hinnoitteluratkaisu voisi siis olla esimerkiksi, että ensimmäinen ns. Windows 9 olisi ilmainen, jonka jälkeen julkaistaisiin uusia päivityksiä parin euron hintaan, kuin sovelluskaupassa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Biisiketju 5398 Vapaata keskustelua
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä