AfterDawn logo

Samsungilta lujatekoinen Galaxy-tabletti

Matti Robinson Matti Robinson
1 kommentti

Samsung on esitellyt IFA-messuilla Berliinissä uuden tablettilaitteen. Galaxy Tab -tuoteperheen uusi tulokas kantaa nimeä Galaxy Tab Active ja on nimensä mukaisesti tarkoitettu aktiivisen ihmisen käyttöön.

Käytännössä Active on lujatekoisempi versio tutuista Galaxy Tab -laitteista. Kahdeksan tuuman kosketusnäytöllä varustettu laite on suunniteltu kestämään pölyä, vettä sekä iskuja IP67-luokituksen mukaisesti. Sen sisuksista löytyy 4450 milliampeeritunnin akku, joka on tableteille harvinaisesti vaihdettavissa.

Galaxy Tab Activeen on laitettu mukaan myös stylus-kynä, joka on tunnettu paremmin Note-malliston symbolina. Uutuusmallin kynän nimi on kuitenkin C Pen (ei S Pen, kuten aiemmin). C Pen on yhtiön mukaan tarkoitettu niin ikään lujatekoisempaa tekoa vaativiin olosuhteisiin.

Laitteen näyttö on kahdeksantuumainen WXGA-resoluution LCD-paneeli, suorituskyvystä huolehtivat 1,2 gigahertsin neliydinsuoritin ja 1,5 gigatavua RAM-muistia, kuvat voi ottaa 3,1 ja 1,2 megapikselin kameroilla. Tallennustilaa on 16 gigatavua ja se on laajennettavissa muistikortilla.

1 KOMMENTTI

wipe20001/1

Pieni korjaus/tarkennus: Toisin kuin tekstistä nyt ymmärtäisi, IP67 luokitus ei vielä kerro mitään iskunkestosta, vain pöly- ja vesitiiviydestä. Muualla kyllä kerrotaan, että laite on suunniteltu kestämään 1.2 m pudotuksen, mikä tähänkin uutiseen olisi hyvä tarkennus.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT