AfterDawn logo

Toshiba esitteli edulliset Chromebook- ja Windows-läppärit

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Hävyttömän halvan Windows 8 -tabletin lisäksi Toshiba on esitellyt tänään edullisia läppäreitä.

Windows-puolelle Toshiba tarjoaa uutuutena Radius 11 -nimistä kannettavaa, jonka "yogamaisen" saranoinnin ansiosta näyttö taipuu täydet 360 astetta. Nimensä mukaisesti kannettavassa on 11,6-tuumainen HD-kosketusnäyttö (1366 x 768 pikseliä). Suorituskyvystä vastaa Intelin Celeron-suoritin ja tiedostot tallentuvat 500 gigatavun kiintolevylle. Hintaa Radiuksella on The Vergen mukaan 329 puntaa.

Chrome OS -kannettavaa etsiville Toshiba on tuomassa tarjolle 13-tuumaisella IPS-näytöllä varustetun Chromebook 2:n, joka on onnistuttu sullomaan 12-tuumaiseen runkoon. Kannettava tulee tarjolle kahtena mallina: edullisemmassa on HD-näyttö, kun kalliimmassa versiossa on Full HD -näyttö. Molemmista koneista löytyy kuitenkin Skullcandyn audiojärjestelmä.


Chromebook 2:ssa käytetään Intelin Celeron suoritinta ja saatavilla on kahden sekä 4 gigatavun keskusmuistivaihtoehdot. Akun kestoksi Toshiba lupaa HD-mallille 11,5 tuntia ja Full HD -mallille yhdeksän tuntia. Chromebook 2:ta löytyy HD-webcam, USB 3.0 -portti, USB 2.0 -portti, HDMI-ulostulo, SD-kortinlukija

Hinnat vaihtelevat 250–330 dollarin välillä (riippuen kokoonpanosta).

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT