Intel esitteli uuden huipputason Core i7 -prosessoriperheen

Kirjoittaja Juha Tuppi,

Intel esitteli uuden huipputason Core i7 -prosessoriperheen
Intel on esitellyt kolme uutta tehokäyttäjille suunnattua Haswell-E-prosessoria. Teknisesti prosessorit ovat juuri sellaisia kuin etukäteen osattiin odottaa.

Haswell-E-perheen 22 nanometrin prosessorit Intel Core i7 5960X, 5930K sekä 5820K tarjoavat kahdeksan- ja kuusiytimiset vaihtoehdot LGA 2011-v3 -kantaan. Uusi Intel X99 -piirisarja kehuskelee myös päivitetyillä I/O-ominaisuuksilla. Lisäksi uusi prosessoriperhe toimii ensimmäisenä DDR4-muistia tukevana pöytäkonealustana.Intel Core i7 5960X:n luvataan olevan parhaimmillaan 79 prosenttia tehokkaampi monisäikeisissä prosesseissa neliytimiseen alustaan verrattuna. Tuki nelikanavaisille DDR4-2133-muisteille pitää huolen siitä, ettei 16 säiettä samanaikaisesti käsittelevän prosessorin suorituskyky jää kiinni keskusmuistista. Prosessori pitää sisällään 2,6 miljardia transistoria sekä hyödyntää kahdeksan ytimen kesken jaettua 20 megatavun välimuistia.
Uusien suorittimien kärkiparista löytyy himovirittelijöitä ajatellen 40 PCIe 3.0 -väylää, joiden ansiosta koneeseen voi iskeä halutessaan jopa neljä näytönohjainta. Core i7 5820K:ssa PCIe 3.0 -väyliä on taas 28 kappaletta. Prosessorit ovat täysin lukitsemattomia.Uusia prosessoreja tukeva ekosysteemi on luonnollisesti jo olemassa: Intel X99 -piirisarjalla varustettuja emolevyjä tulee saataville muiden muassa Gigabyteltä, Asusilta, ASRockilta, MSI:ltä sekä EVGA:lta. Intelin suosittelemia nelikanavaisia DDR4-muistisarjoja löytyy muiden muassa Kingstonilta, Crucialilta, G.Skilliltä, Corsairilta, ADATAlta sekä Patriot Memoryltä.

Uudet prosessorit ovat saatavilla elokuun lopusta lähtien ja ne on hinnoiteltu mallista riippuen 389 dollarista 999 dollariin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Perseilyketju. 2215 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5399 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä