Intel esitteli uuden huipputason Core i7 -prosessoriperheen

Kirjoittaja Juha Tuppi,

Intel esitteli uuden huipputason Core i7 -prosessoriperheen
Intel on esitellyt kolme uutta tehokäyttäjille suunnattua Haswell-E-prosessoria. Teknisesti prosessorit ovat juuri sellaisia kuin etukäteen osattiin odottaa.

Haswell-E-perheen 22 nanometrin prosessorit Intel Core i7 5960X, 5930K sekä 5820K tarjoavat kahdeksan- ja kuusiytimiset vaihtoehdot LGA 2011-v3 -kantaan. Uusi Intel X99 -piirisarja kehuskelee myös päivitetyillä I/O-ominaisuuksilla. Lisäksi uusi prosessoriperhe toimii ensimmäisenä DDR4-muistia tukevana pöytäkonealustana.Intel Core i7 5960X:n luvataan olevan parhaimmillaan 79 prosenttia tehokkaampi monisäikeisissä prosesseissa neliytimiseen alustaan verrattuna. Tuki nelikanavaisille DDR4-2133-muisteille pitää huolen siitä, ettei 16 säiettä samanaikaisesti käsittelevän prosessorin suorituskyky jää kiinni keskusmuistista. Prosessori pitää sisällään 2,6 miljardia transistoria sekä hyödyntää kahdeksan ytimen kesken jaettua 20 megatavun välimuistia.
Uusien suorittimien kärkiparista löytyy himovirittelijöitä ajatellen 40 PCIe 3.0 -väylää, joiden ansiosta koneeseen voi iskeä halutessaan jopa neljä näytönohjainta. Core i7 5820K:ssa PCIe 3.0 -väyliä on taas 28 kappaletta. Prosessorit ovat täysin lukitsemattomia.Uusia prosessoreja tukeva ekosysteemi on luonnollisesti jo olemassa: Intel X99 -piirisarjalla varustettuja emolevyjä tulee saataville muiden muassa Gigabyteltä, Asusilta, ASRockilta, MSI:ltä sekä EVGA:lta. Intelin suosittelemia nelikanavaisia DDR4-muistisarjoja löytyy muiden muassa Kingstonilta, Crucialilta, G.Skilliltä, Corsairilta, ADATAlta sekä Patriot Memoryltä.

Uudet prosessorit ovat saatavilla elokuun lopusta lähtien ja ne on hinnoiteltu mallista riippuen 389 dollarista 999 dollariin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5236 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2207 Vapaata keskustelua
Microsoft Edge - Keskustelu 25 Windows -ongelmat
Pelejä ilmaiseksi 123 PC:n pelit
Myydään Cooler Master 700W ATX virtalähde 1 Myydään
Myydään Asus GEFORCE GTX1050TI 4GB näytönohjain 1 Myydään
uTorrent ei ala lataamaan 6 Aloittelijoiden P2P-ongelmat
Ulkomokkula MC7010 ja yhteyden hitaus 16 WLAN ja lähiverkot
Emolevyn, prossun, muistien ja ehkä kotelon päivitys 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1186 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä