Maailman pienin 3G-piiri tuo mobiilinetin arkipäiväisiin esineisiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Maailman pienin 3G-piiri tuo mobiilinetin arkipäiväisiin esineisiin
Asioiden Internetin (IoT) mahdollistamiseksi teknologiasektori yrittää kehittää ratkaisuja, joiden avulla lähes mikä tahansa arkipäiväinenkin esine saataisiin vuoropuheluun muiden laitteiden kanssa Internetin välityksellä. Maailman johtaviin mikropiirisuunnittelijoihin kuuluva Intel on tietysti myös mukana kylvämässä siemeniä IoT-vallankumouksen synnyttämiseksi.

Vuodenvaihteessa Intel esitteli maailmalle pienet Quark-mikropiirit ja SD-kortin kokoisen Edison-tietokoneen, jotka ovat jo tarpeeksi pieniä ja vähävirtaisia käytettäväksi monissa laitteissa. Intel on nyt täydetänyt IoT-valikoimaansa maailman pienimmällä 3G-modeemilla, jolla puhelimienkin käyttämä mobiilinetti saadaan ulotettua uusiin käyttökohteisiin.

Intelin XMM 6255 -piiri on noin 300 neliömillimetrin kokoinen piiri, johon kuuluu X-GOLD 625 -modeemin lisäksi SMARTi UE2p -lähetin-vastaanotin, muistipiiri ja isoplexer-moduuli.


Esiteltyä piiriä voitaisiin Intelin mukaan hyödyntää esimerkiksi maataloudessa maanpinnan kosteutta mittaavissa sensoreissa. Modeemin ansiosta sensorit voisivat lähettää mittausdataansa kaukana olevalle tietokoneelle, joka voisi analysoida tiedon ja aloittaa tarvittaessa peltojen kastelun automatisoidusti. Intelin mukaan modeemi toimii niissäkin paikoissa, joissa kenttä on heikko (esim. parkkihallit).

Ensimmäinen 3G-verkko avattiin Japanissa vuonna 2001. Reilussa kymmenessä vuodessa teknologia on pienentynyt niin, että 3G voidaan sisällyttää vaikkapa päälle puettaviin laitteisiin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

power_age
power_age
Toki on hienoa että kehitys menee eteenpäin, mutta liika on liikaa määrätyssä mielessä.
Että nyt tullaan tähän pisteeseen, tästä ei sitten enää olenkaan pitkää matkaa päätepysäkille.
Ei hyvä homma, en halua kodinkoneita tai normaalia käyttö esinettä jotka roikkuu netti yhteydessä jatkuvasti, se ns. äly TV.kin on jo liikaa olen tullut siihen tulokseen.
Tietokone on tietokone puhelin on puhelin, jos joku haluaa sen älyluurin niin siitä vain ihan vapaasti, itse en kaipaa moista häristintä, tavallistakin pystytään seuraamaan riittävän tarkasti sekä navigaattoreita nyt alkaa jo riittää itselle.
Voin heittää tähän kysymyksen mitä hiton halu tällä kaikella seurannalla on pohjalla, toki tiedän todellisen vastauksen mutta en ala sitä tässä selittää, en voi kun ihmetellä tätä joka liikettä pitää kytätä.
Linux ei vaikuta ms.n tuotteita ollenkaan turvatummilta, päin vastoin kun on uusi käyttäjä on turvallinen käyttö kauempana kun ms.n tuotteella jota jollakin tavoin jo osaa hallita, ainoa mitä linuxseissa on, on se erittäin halpa hankinta hinta, mutta sama opettelu rumba on taas edessä kun windowsissakin.
Bodomed
Bodomed
Onhan tuo ihan hieno juttu tekonlogisena edistyksenä. Mutta noin muuten alkaa jo ajatuskin ahdistamaan. Että esim jossain vaiheessä olis tyyliin vaikka hankoissa internet yhteys. Joka sitten vaikka kommunikois kännykän kanssa tai älylasien kaverina. Mutta näen tämän esim sotateollisuudelle aika hienona asiana. Koska ei tosta ole kauas kun voidaan ujuttaa esim sotilaiden kypärän rakenteisiin tuollainen 3g chippi. Tosin tuota ei varmasti heti ainakaan täällä nähdä. Mutta oishan se aika villiä.


Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Läppäri ei käynnisty 8 Kannettavat tietokoneet
Hyvät tarjoukset-ketju 1150 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
HP:n kannettava, Windows hakukenttä ei toimi 2 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 5083 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 144 Windows -ongelmat
Finelite.org trackeri 5 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Mitä pelejä pelaat? 9 PC:n pelit
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 8 Vapaata keskustelua
C kasetilta musaa läppäriin 15 Mediasoittimet
Päivitystä vai uutta? 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Näytä lisää viestejä