AMD julkisti Radeon R9 285 -näytönohjaimen

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD julkisti Radeon R9 285 -näytönohjaimen
AMD julkisti tänään AMD30LIVE-tapahtumassaan uuden Radeon R9 285 -näytönohjaimen, joka käyttää uutta Tonga-piiriä.

AMD Radeon R9 285 käyttää uutta Tonga-piiriä, joka tullee korvaamaan AMD:n nykyiset Tahiti-piiriin perustuvat R9 280-sarjan näytönohjaimet. Tonga käyttää kevyempää 256-bittistä muistiväylää, ja näin ollen R9 285 tulee tarjolle kahden ja neljän gigatavun versiona. R9 285 käyttää leikattua 1792 Stream-ytimen Tonga Pro -piiriä, mutta AMD:n odotetaan myös julkaisevan Radeon R9 285X:n täydellä Tonga XT -piirillä kuukautta myöhemmin.Suorituskyvyltään R9 285 on hieman R9 280X:ää hitaampi, ja näin ollen se asettuu kilpailemaan Nvidian GTX 760:n kanssa. AMD ei paljastanut Tonga-piirin kaikkia saloja, vaan varsinaiset arvostelut nähdään 2. syyskuuta virallisen julkaisun myötä.
Radeon R9 285:n virallinen suositushinta on 249$, joskin nähtäväksi jää minkälaiseksi eri muistimäärillä varustettujen korttien hinnat asettuvat. Radeon R9 280 on vielä saatavilla alle 200€ hintalapulla varustettuna, mutta lienee todennäköistä, että kyseinen malli tullaan vetämään hiljalleen pois markkinoilta.AMD:n sopimusvalmistajat tuovat Radeon R9 285:n myyntiin 2. syyskuuta suoraan omilla jäähdytysratkaisuillaan. AMD:n mukaan korttien pitäisi olla saatavilla heti julkaisuaikaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Biisiketju 5398 Vapaata keskustelua
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä