AMD julkisti Radeon R9 285 -näytönohjaimen

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD julkisti Radeon R9 285 -näytönohjaimen
AMD julkisti tänään AMD30LIVE-tapahtumassaan uuden Radeon R9 285 -näytönohjaimen, joka käyttää uutta Tonga-piiriä.

AMD Radeon R9 285 käyttää uutta Tonga-piiriä, joka tullee korvaamaan AMD:n nykyiset Tahiti-piiriin perustuvat R9 280-sarjan näytönohjaimet. Tonga käyttää kevyempää 256-bittistä muistiväylää, ja näin ollen R9 285 tulee tarjolle kahden ja neljän gigatavun versiona. R9 285 käyttää leikattua 1792 Stream-ytimen Tonga Pro -piiriä, mutta AMD:n odotetaan myös julkaisevan Radeon R9 285X:n täydellä Tonga XT -piirillä kuukautta myöhemmin.Suorituskyvyltään R9 285 on hieman R9 280X:ää hitaampi, ja näin ollen se asettuu kilpailemaan Nvidian GTX 760:n kanssa. AMD ei paljastanut Tonga-piirin kaikkia saloja, vaan varsinaiset arvostelut nähdään 2. syyskuuta virallisen julkaisun myötä.
Radeon R9 285:n virallinen suositushinta on 249$, joskin nähtäväksi jää minkälaiseksi eri muistimäärillä varustettujen korttien hinnat asettuvat. Radeon R9 280 on vielä saatavilla alle 200€ hintalapulla varustettuna, mutta lienee todennäköistä, että kyseinen malli tullaan vetämään hiljalleen pois markkinoilta.AMD:n sopimusvalmistajat tuovat Radeon R9 285:n myyntiin 2. syyskuuta suoraan omilla jäähdytysratkaisuillaan. AMD:n mukaan korttien pitäisi olla saatavilla heti julkaisuaikaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Elokuvia 24 Vapaata keskustelua
Uusi läppäri opiskelijalle 2 Uutta kannettavaa ostamassa
Android 10, OP mobiili ja koko näytön tila? 4 Android -keskustelu
Biisiketju 4477 Vapaata keskustelua
USB adapteri kovalevyyn 7 Kannettavat tietokoneet
Hp kannettava Win 10 Videoeditori ei toimi 15 Kannettavat tietokoneet
Onko hyvä paketti? 2 Uutta tietokonetta ostamassa
car x drift ongelma 4 PC:n pelit
uusi kone valmis "pikkuputiikki" mielipiteitä 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Huawei 4g ja sen perään ubiquitin reitittimiä ja yhteiset toimimaan 3 WLAN ja lähiverkot
Näytä lisää viestejä