64-bittiset tablettiuutuudet Asukselta

Kirjoittaja Valtteri Ahonen,

64-bittiset tablettiuutuudet Asukselta
ASUS on julkaissut seuraajia Memo Pad ja Transformer Pad -mallistoilleen. Uusissa malleissa on 64-bittiset suorittimet ja ASUS ZenUI -käyttöliittymä.

Kaksi pienempää tablettia, Memo Pad 7 (ME176C) ja Memo Pad 8 (ME181C) ovat ulkoisesti perinteisiä tablet-koneita. Sisällä hyrrää kuitenkin 64-bittinen Intel Atom Z3745 -neliydinsuoritin. Intelin suorittimia ei olla liiaksi mobiililaitteissa nähty, tai 64-bittisiä ylipäätään.

Memo Padeissa on 1280 x 800 -resoluution IPS LCD -näytöt, toisessa 7" ja toisessa 8", kuten nimistä voi päätellä. Niissä on 5 megapikselin pääkamerat ja 2 megapikselin etukamerat. Keskusmuistia on molemmissa 1 GB ja tallennustilaa on mallista riippuen 8/16 GB, ja se on laajennettavissa microSD-kortilla. Pienemmän hinta on 149 € ja isomman 199 €.


Transformer Pad TF103C tarjoaa 10,1-tuuman IPS-näytön 1280 x 800 -resoluutiolla. Erona pienempiin malleihin koon lisäksi on mukana tuleva näppäimistö. Näppäimistötelakan kanssa painaa 1,1 kilogrammaa. Ilman telakkaa tabletti painaa 550 grammaa. Telakassa on fyysisten näppäinten lisäksi USB 2.0 -portti.


TF103C:n kamerat ovat selvästi Memo Padeja heikommat, takana on 2 megapikseliä ja edessä vain 0,3. Keskusmuistia on 1 GB ja tallennustilaa 8/16 GB. Tallennustila on kasvatettavissa microSD-kortilla.

Transformer Pad -sarja sai myös Full HD -näytöllä ja 4G-yhteyksillä varustetun TF303CL-mallin, jossa on 1,2 MP etukamera ja 5 MP pääkamera. Kaikki muut edellä mainitut laitteet ovat Wifi-malleja. Myös Transformer Padeissa on sama Intelin Atom -suoritin kuin Memo Padeissa, mutta kellotuksessa on mallikohtaisia eroja. TF303:sta on saatavilla 16 ja 32 gigan tallennuskapasiteeteilla varustetut versiot, ja keskusmuistiakin on siunaantunut giga enemmän kuin muihin, eli 2 GB.

TF103:n hinnaksi on ilmoitettu 299 euroa ja TF303:n alkaen 449 euroa.

Käyttöjärjestelmänä tableteissa on Android 4.4, eli niin kutsuttu KitKat-versio. Sen päälle on läväytetty ASUS ZenUI -käyttöliittymä, joka tarjoaa yhtiön mukaan yli 200 parannusta perinteiseen Androidiin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Lenovo T510 Win7-Win10 ongelma. 34 Ajuri- ja softaongelmat
Finelite ovet auki 21 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
HP Spectre x360 convertible 13-ac0XX 1 Myydään
chromecast ongelmia 4 WLAN ja lähiverkot
Elisa viihde premium 3 HD-kanavat
Biisiketju 5213 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 47 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 115 PC:n pelit
Windows 11 - Keskustelu 194 Windows -ongelmat
Uudelleenohjaus https -> http ? 7 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä