AfterDawn logo

Windows 9:ään tulossa virtuaaliset työpöydät

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Windows 8:n kosketusnäyttöintoilun jälkeen Microsoft aikoo siirtää fokuksensa uudelleen työpöytäkäyttöön. Seuraavasta käyttöjärjestelmäversiosta, Windows 9:stä, tehdään aiempaa sopivampi hiiri- ja näppäimistökäyttäjille.

Makupalana ajattelutavan muutoksesta Microsoft ilmoitti jo keväällä Käynnistä-valikon tekevän paluun. Tuoreempien tietojen mukaan ohjelmistojätti aikoisi hankkiutua eroon Windows 8:ssa esitellystä oikopolkupalkista (Charm bar, ilmestyy vasempaan reunaan). Palkin sisältämät toiminnot on tarkoitus integroida Windows 9:ssä "Metro-sovellusten" otsikkoriville. Asiasta kertoivat WinBeta ja The Verge.

Windows 9:ään on tulossa Neowinin mukaan myös virtuaaliset työpöydät, jotka löytyvät kilpailevista käyttöjärjestelmistä, kuten OS X:stä ja eri Linux-jakeluista. Ominaisuuden ansiosta Windows-käyttäjät voivat omistaa tietyille tehtäväkokonaisuuksille omat työpöydät, jolloin rinnakkain suoritettavat tehtävät eivät ruuhkauta yhtä työpöytänäkymää.

1 KOMMENTTI

ArttuH5N11/1

Hyvä että vihdoinkin saapuu. Vaikka tokihan tämä on ollut kilpailevilla systeemeillä ja kolmannen osapuolen sovelluksilla jo pitkään mahdollista. Koneen käytöstä tulee huomattavasti sujuvampaa ja tehokkaampaa virtuaalityöpöytien ansiosta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT