AfterDawn logo

Kiina kielsi Applen tuotteiden ostot hallinnolta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Kiina on kieltänyt keskus- ja paikallishallintoja ostamasta useita Applen tuotteita. Kieltolistalta löytyy MacBook-tietokoneita ja iPad-tabletteja. Kiinalaiset viranomaiset pelkäävät Applen tuotteiden olevan turvallisuusuhkia. Kiina tuskin pelkää satunnaisten hakkereiden murtoja, vaan tietoturvapelko liittyy ennemmin Yhdysvaltojen hallintoon ja NSA:han.

Aiemmin keväällä Windows XP:n virallisen tuen päätyttyä Kiina kielsi hallinnolta Windows 8 -pohjaiset tietokoneet.

Viime viikolla Kiina päivitti hallinnon hankintalistoja, joista oli pyyhitty pois ulkomaalaisia virustorjuntayhtiöiden tuotteita. Aiemmin Kiinan hallinnoille virustorjuntaohjelmistoja toimittaneet Kaspersky Lab ja Symantec puuttuivat listoilta.

Vaikka hankintakielto koskeekin Kiinan julkishallintoa, on se samalla myös signaali yrityksille ja asiakkaille. Ulkomaalaisten IT-firmojen kurmuuttamisesta Kiinassa hyötyvät erityisesti kotimaiset yritykset.


Päivitys. Kiinankielisen Caixinin mukaan kyse ei ole varsinaisesta kiellosta, vaan Applen tuotteet on jätetty pois energiatehokkaiden laitteiden hankintalistasta, jota noudatetaan tietyissä virastoissa. Julkaisu arvelee, että vaadittavia energiatehokkuusdokumentteja ei ole jätetty, minkä takia Applen tuotteita ei ole voitu laittaa listalle.

1 KOMMENTTI

v1gor1/1

Ja lopussa Linux voittaa...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT